lewis-hamilton-tegen-hondenvlees-thedailygreen

Lewis Hamilton steunt het verbod op de consumptie van hondenvlees en roept zijn fans op om in actie te komen!

Formule 1 coureur Lewis Hamilton is al jarenlang vegan. Leuk voor hem, zul je wellicht denken, maar hij gaat nu zijn bekendheid gebruiken om in China een verandering teweeg te brengen. Wat hem betreft moet er per direct een einde komen om bepaalde eetgewoontes waaronder het eten van honden. Eerlijk gezegd wordt dat ook inderdaad hoog tijd.

Lewis Hamilton als boegbeeld van de vegan-beweging

Al langere tijd wordt de suggestie geopperd om het veganisme meer te promoten. Uiteraard is dat een nobel streven. Lewis Hamilton maakte eerder al een documentaire over veganisme en de gezondheidsvoordelen hiervan én probeert hij een einde te maken aan dolfijnenshows. Afgezien van het feit dat de veganistische lifestyle voor een enorme milieubesparing kan zorgen, is het volgens velen ook dé manier om het ontstaan van nieuwe Coronavirussen te voorkomen. In het geval van de huidige uitbraak van Covid-19 is het duidelijk dat deze zijn oorsprong vindt in dieren die waarschijnlijk op de zgn. wetmarket in Wuhan is overgesprongen van dier op mens met de bekende gevolgen. 

chinese-markt-thedailygreen

Lees ook: De strijd tegen het Coronavirus als inspiratiebron voor de aanpak van klimaatverandering!

Chinese eetgewoonten

Dat bepaalde landen er eetgewoonten op na houden die haaks staan op de westerse normen en waarden is al langer bekend. Zo is het in onder andere China vrij normaal om hondenvlees te consumeren. Wat de wereldkampioen van de koningsklasse van de autosport betreft is het vijf voor twaalf en moet daar direct een einde aan worden gemaakt. In zijn optiek, terecht overigens, zijn honden immers niet geschikt voor menselijke consumptie.

Speciaal gezelschapsdier

Zijn pleidooi volgt op een mogelijk nieuw beleid van de Chinese overheid om de consumptie van honden te ontmoedigen. De officiële plannen hiervoor zijn onlangs vrijgegeven door het Chinese ministerie van Landbouw en plattelandszaken. In het document staat dat honden een “gezelschapsdier” zijn en niet als vee mogen worden gehouden. Over de plannen kan gestemd worden tijdens de openbare volksraadpleging op 8 mei.

Prima idee volgens Lewis Hamilton

Wat Lewis Hamilton betreft is dit dan ook een prima moment om zijn Chinese fans en Instagram volgers op te roepen om voor de plannen te stemmen. Zijn mening en wens laat hij dan ook duidelijk via het platform weten in een post.

Onlangs werd in Shenzhen besloten tot een verbod op het consumeren van honden- en kattenvlees. Het is daarmee de eerste stad op het vasteland van China met een dergelijk verbod. Het verbod zal waarschijnlijk ingaan vanaf begin mei 2020.