De lekkerste vegan ijsdesserts

Vind hier de lekkerste ideeën voor vegan ijsdesserts. Roomijs is natuurlijk best een lastig ding om te laten staan als je overtuigd veganist bent. Het kan echt een smaak zijn die je denkt te moeten missen. Ben je al een tijdje veganist, dan kom je steeds meer tot de ontdekking dat er prima vervangers zijn voor al die smaken die specifiek met dierlijke producten worden geassocieerd. Als je een beetje zoekt, zijn er ook voor ijsdesserts heerlijke alternatieven te bedenken die je kunt kopen of ook zelf kunt maken.

Lekker en lekker makkelijk: Alpro vegan roomijs

Alpro is natuurlijk een van de bekendste voedingsmerken die alternatieven voor dierlijke zuivel aanbiedt. Ze produceerden al enige tijd vegan roomijs, maar deze is nu ook in Nederland in de betere supermarkt verkrijgbaar. Er zijn 2 smaken: hazelnoot chocolade en gezouten karamel. Deze roomijs valt goed in de smaak bij de vegan fijnproevers. Mooi van Alpro is dat ze “goede” palmolie verwerken in hun producten. Deze wordt op zo’n manier geproduceerd, dat het geen schade toebrengt aan het milieu.

Puur genieten: Vegan magnums

Alleen dat kleine kraakje als de chocolade in je mond breekt, kun je al missen als je net bent overgestapt naar de vegan lifestyle. Magnum is de ultieme traktatie voor iedereen die van roomijs en chocolade houdt. Goed nieuws voor degene die lekker en veganistisch willen eten: magnum heeft nu ook magnums die helemaal van plantaardige voedingsstoffen zijn gemaakt. De smaak is niet te onderscheiden van koemelk. Een voordeel van de vegan versie: deze vegan magnum valt niet zo zwaar op de maag als die gemaakt zijn van dierlijke producten. De vegan magnum is verkrijgbaar bij de luxere supermarkten.

DIY zelf ijs, makkelijk zelf te maken

Zelf je ijs dessert maken is natuurlijk ook lekker en net zo makkelijk. Fruit laten bevriezen in de vriezer zorgt ervoor dat je zo een ijsje hebt. Lekker is het om diverse stukken fruit aan een stokje te doen. Dit kunnen bijvoorbeeld stukjes banaan, meloen, mango of aardbei zijn. Je kunt ze zo serveren maar ook even dippen in gesmolten vegan chocolade of geraspte kokos.

Lekker verfrissend waterijs

Waterijs zelf maken met een vruchtenijs of kruidenthee is natuurlijk heerlijk verfrissend. Hiervoor kun je zelf de lekkerste combinaties bedenken, eventueel door de sap met kleine stukjes vers fruit te laten invriezen. Het ijs is met een nacht in de vriezer goed bevroren. Wil je het als dessert gebruiken, dan kun je het ijs crushen en in een klein schaaltje serveren. Dat wordt een verfrissend slot van een gezellige maaltijd.

Heerlijk vruchtenijs

Met vruchten kun je op veel verschillende manieren het lekkerste ijs maken. Een goede basis voor ijs is banaan. Banaan geeft een volle smaak die hetzelfde effect heeft als het romige van roomijs. Je kunt dit samen met bijvoorbeeld stukjes mango of ananas laten invriezen. Als de vruchten na een nacht invriezen goed bevroren zijn, doe je er wat plantaardige yoghurt, kwark of melk bij en mix je alles in de keukenmachine. Voor de smaak kun je eventueel wat citroensap bijvoegen.

Wat is jouw favoriete vegan ijs? En wist je dat er ook veel soorten veganistische chocolade zijn?