Vleesverwerking in de wereld wat is het en wat zijn de voordelen

Vleesverwerking in de wereld: wat is het en wat zijn de voordelen?

Je denkt er ongetwijfeld vast wel een keer aan: “wat is er gebeurd met mijn speklap, biefstuk of ander stuk vlees na het slachten van het dier?” Vlees is namelijk een belangrijk onderdeel van de voedingspiramide en wordt door veel mensen dagelijks gegeten. Lees hieronder hoe vlees wordt gemaakt, wat vleesverwerking is en wat de voor- en nadelen zijn.

Hoe vlees wordt gemaakt

Voor het maken van vlees zijn er speciale slachthuizen waar dieren geslacht worden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, maar de meest voorkomende manier is met behulp van CO2. De dieren komen in een grote kamer waar ze in slaap vallen door de CO2. Ze voelen hierdoor geen pijn tijdens het slachten en sterven snel. Na het slachten worden de dieren ontward en ontleed. Hierna wordt het vlees in stukken gesneden en verpakt.

Wat is vleesverwerking?

Vleesverwerking is het proces waarbij vleesproducten worden gemaakt. Dit kan door middel van verschillende methoden, zoals slachten, snijden en koken. In de landbouw is vleesverwerking een belangrijk onderdeel van de voedselketen. Vleesverwerkers zijn bedrijven die zich bezighouden met het leveren van vlees aan supermarkten en restaurants. Ze kunnen ook andere producten leveren, zoals sauzen en dierenvoeding.

Vleesverwerkende machines

Voordelen van vleesverwerking

– Vleesverwerking helpt bij het bevorderen van de voedselveiligheid door het verminderen van bacteriële besmettingen.

– Vleesverwerking helpt ook om voedselverspilling tegen te gaan door het toestaan ​​van het hergebruik van onderdelen die anders zouden worden weggegooid. 

– Vleesverwerking vergroot de voedselkeuze door het toevoegen van verschillende smaken en texturen aan gerechten.

Vleesverwerkend apparatuur nodig?

Heb jij vleesverwerkende machines nodig? Al gaat het om brekers, wolven, mengers, schotelcutters, vacuümvullers, rook- en kookinstallaties, complete geautomatiseerde productielijnen en meer. Selo biedt jou alle ondersteuning. Of het nu gaat om procestechnologisch advies, pré-engineering, installatie, in bedrijfstelling of specifieke machine trainingen, met Selo heb je slechts één gesprekspartner voor alle disciplines.