Lewis Hamilton vegan thedailygreen

Lewis Hamilton maakt docu over topsport en veganisme (+trailer!).

Van vijfvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton weten we dat hij er alles voor over heeft over in topvorm te verkeren. Hij zal wel moeten wil hij ook de zesde wereldtitel voor zijn team binnenslepen en zijn reputatie als levende legende willen bevestigen. In het geval van de Brit betekent dat afzien. Hij kan nooit te veel eten en wat hij eet moet gezond zijn, elke kilo meer kan immers het verschil betekenen tussen winnen of verliezen. Het zal je dan ook niet verbazen dat Hamilton een fervant voorstander is van een veganistisch dieet en graag tijd doorbrengt in de sportschool.

Lewis Hamilton is super fit dankzij vegan lifestyle

Dat het leefpatroon van Hamilton vruchten afwerpt is duidelijk. De Brit is super gespierd en is altijd in vorm. Dat hij zijn voorliefde voor gezonde voeding met zijn volgers op social media deelt zal dan ook geen verrassing zijn. De aankondiging van een video over een ‘revolutionaire nieuwe documentaire’ kon echter op behoorlijk wat reacties rekenen. De video ‘The Game Changers’ gaat namelijk over atleten met een voorkeur voor een plantaardig dieet, iets wat niet door elke Hamilton-fan wordt gewaardeerd. De ruim 12,2 miljoen fans lieten zich namelijk niet geheel onbetuigd.

Lewis Hamilton: ‘Presteren is alles’

“Kunnen presteren is alles”, schreef Hamilton bij de trailer; “Als we ons goed willen voelen, meer energie willen hebben en ons best willen doen, moeten we zorgen dat ons lichaam de juiste brandstof heeft.”

Volgens Hamilton is het inderdaad een hele bijzondere documentaire die hij dan ook van harte aanbeveelt.  “Het is een revolutionaire nieuwe documentaire en ik kan niet wachten tot jullie het in september kunnen zien. De kaartjes zijn nu verkrijgbaar,’ zei Hamilton. 

Promo voor vegan

Tot zover de promotionele berichten op Twitter. Toen bleek dat de documentaire juist het stereotype beeld onderuit haalt dat je vlees moet eten om echt groot te worden. Het gevolg: er ontstond een strijd tussen de voor- en tegenstanders van plantaardige voeding.

Van positieve opmerkingen als “doe het gewoon!” En “word gezonder, word een game changer”, naar de meer voorzichtige reacties als: “Ik eet nu alleen maar zeevruchten, hopelijk kan ik de volgende stap zetten om volledig plantaardig te eten tegen het einde van het jaar”. Ook de behoorlijk negatieve reacties waren aanwezig. “Dank voor je negatieve preek, dankzij jou heb ik maar besloten om een flinke hertenbiefstuk op het menu te zetten vanavond”. Te midden van alle ronduit botte en ondoordachte reacties waren er ook een paar bij die duidelijk subtieler waren. “Geen flauw idee hoe mijn lichaam eruit zou zien als ik geen vlees zou hebben gegeten. Ik ben nu 1.88 meter en weeg ruim 110 kilo.” Voor een volledig overzicht van alle hilarische en minder prettige uitlatingen verwijzen we je graag naar de discussie onder de tweet.

formule 1 thedailygreen

Lees ook: Veganistisch eten: hoe gezond is het nu eigenlijk?

The Game Changers

The Game Changers is voor Hamilton is ieder geval een mogelijke opstap naar iets groters. “Ik breng veel van m’n tijd door in Los Angeles, er liggen daar veel kansen voor het oprapen”, aldus de Brit. “Ik voer veel gesprekken, vooral in de film- en entertainmentindustrie heb ik grote interesse. Ik kreeg te horen over een project waarin James Cameron een rol speelde en hij wilde met mij in contact komen, ik ben groot fan. Ik heb die kans uiteraard gegrepen om hier onderdeel van uit te maken, dat is heel erg gaaf.” 

“Je ziet ook dat Arnold Schwarzenegger meedoet, die heb ik al eens ontmoet tijdens een Grand Prix, ik ben groot fan van hem en ik weet dat hij een belangrijke rol speelt. Ik weet nog dat ik naar zijn trainingsschema keek, samen met mijn oude trainer. We keken documentaires hoe hij trainde. Het is interessant om te leren van andere mensen. Ik heb natuurlijk dezelfde weg afgelegd als de mensen van dit project. Het zijn mensen die ook pieken op hun eigen gebied. Kijk maar naar Djokovic, hij is juist degene geweest die mij inspireerde om de overstap naar vegan te maken. Ik was heel cool om eraan mee te werken. Het was qua tijd niet eenvoudig, ik heb nog veel meer te doen. Maar het is een lang proces, dus er komt nog meer aan.”