vetvrij-papier-thedailygreen

Weg met plastic: Vetvrij papier om snacks op een mooie manier te verpakken!

Vet eten is ontzettend lekker. Maar het leidt ook tot het krijgen van vette vingers. Gelukkig is daar een oplossing voor. Want dankzij vetvrij papier loopt het vet niet door de verpakking heen. Je klanten houden schone vingers en genieten daardoor nog meer van hun patatje, hamburger of burrito. Presenteer gerechten daarom altijd op een mooie manier in vetvrij papier

Een extra laag om de vingers te beschermen

Het is niet erg prettig eten wanneer het vet door de verpakking over je vingers heenloopt. Ongeschikte verpakkingen leveren problemen op wanneer klanten hun eten ter plekke opeten. Maar het wordt alleen maar erger wanneer je eten bezorgt. Wanneer het voor langere tijd in een gesloten verpakking zit heeft het vet meer tijd om door te verpakking heen te lekken. Hierdoor bestaat de kans dat de bestelling een grote smeerboel is wanneer het bij de klant aankomt. Als horecaondernemer probeer je dat uiteraard koste wat het kost te voorkomen. Dat doe je met papier met een antivetlaag zodat je voorkomt dat vet door de verpakking heen lekt. 

Streef naar een zo mooi mogelijke presentatie

Vet dat door verpakkingen heen lekt is erg onhandig. Daarnaast zorgt het ervoor dat snacks en gerechten er een stuk minder appetijtelijk uitzien. Je overhandigt iemand liever een snack in schoon papier dan in een doorweekt velletje. Een mooie presentatie is belangrijk wanneer je eten verkoopt. Want klanten beslissen of ze iets bij jou bestellen op basis van wat ze zien. 

Biologisch afbreekbare verpakkingen voor een beter milieu

Het klimaat krijgt behoorlijk wat te verduren. Daarom is het absoluut noodzakelijk om een omslag te maken. Voor horecagelegenheden geldt dat ze andere verpakkingen benutten. Voorheen veelgebruikte materialen zoals plastic zijn namelijk niet afbreekbaar in de natuur. Ze blijven lang achter en richten onherstelbare schade aan. Bovendien is het productieproces op zich al schadelijk voor de natuur. Draag je steentje bij om het klimaat te beschermen en kies voor biologisch afbreekbare materialen. Dat zijn verpakkingen die bijvoorbeeld gemaakt zijn van suikerriet of gerecycled karton. Dergelijke alternatieven zijn steeds meer de standaard en bovendien stukken goedkoper dan veel mensen denken.