lewis-hamilton-zet-zich-in-voor-dieren-thedailygreen

Lewis Hamilton wil einde maken aan dolfijnenshows

Lewis Hamilton is zonder twijfel een van de meest getalenteerde Formule een coureurs van de laatste 10 jaar. Met zijn winst in de Grand Prix van Dubai sloot hij een bijzonder succesvol seizoen af waarin hij het klassement domineerde. Wat je misschien niet wist is dat Hamilton tevens de snelste vegan ter wereld is. De zorg om het milieu is dan ook een andere kant van de wereldkampioen. Die kant van zijn persoonlijkheid houdt hij niet verborgen, sterker nog, hij schakelt zijn indrukwekkende fanbase in om aandacht te vragen voor zaken die minstens zo belangrijk zijn als zijn sportieve prestaties, maar vaak het nieuws niet halen.

Hamilton gebruikt zijn naamsbekendheid voor zijn idealen

Met een totaal van ruim 13,1 miljoen volgers op Instagram weet Hamilton in een klap genoeg mensen te bereiken. Die bekendheid zet hij nu in om aandacht te vragen voor dierenrechten. Wat is namelijk het geval? De Brit heeft er, terecht overigens, genoeg van dat dieren worden ingezet als volksvermaak. Dat hij een fervent voorvechter is van dierenrechten werd nog eens onderstreept tijdens zijn aanwezigheid in Japan voor de Grand Prix. Naast de reguliere presentatie tijdens de persconferentie greep hij ook de mogelijkheid aan om aandacht te vragen voor The Dolphin Project. 

Strijd tegen dierenleed

“Ik ben terug in Japan, een van mijn favoriete plekken ter wereld. Een van de mooiste, vredigste en mooiste plekken. De cultuur, de mensen, het eten en de steden zijn geweldig, ‘aldus Hamilton in een video van The Dolphin Project. Dit project gaat over de wrede praktijk van het vangen, slachten en tot vasthouden van dolfijnen. “Maar weet je, dit gebeurt hier in Japan. Ga alsjeblieft niet naar dergelijke shows. Je verschaft namelijk legitimiteit aan degelijke vormen van vermaak. Wees dus slim en gedraag je verantwoord door geen kaartjes te kopen om met het hele gezin ernaartoe te gaan. Leer je kinderen veel liever hoe de dolfijnen, walvissen en andere dieren worden behandeld. Deze prachtige dieren mogen niet lijden om ons te vermaken. Naar dieren kijken die tegen hun wil gevangen worden gehouden is absoluut niet cool.”

lewis-hamilton-dolfijnen-thedailygreen

Lees ook: Lewis Hamilton maakt docu over topsport en veganisme!

Hamilton investeert in vegan: NeatBurger

Hamilton werd veganist in 2017 en heeft sindsdien zijn naamsbekendheid gebruikt om te pleiten voor een betere bescherming van dieren. Hij doet dit onder meer door aandacht te vragen voor de misstanden in de leerindustrie en door er bij zijn fans eropaan te dringen om vleesproducten links te laten liggen. Om zijn idealen nog meer kracht bij te zetten, investeert hij samen met The Cream Group en Beyond Meat-investeerder Tommaso Chiabra in een nieuwe keten vegetarische restaurants onder de naam NeatBurger. Inmiddels is het eerste restaurant in Londen geopend en is het de bedoeling om in 2020 in totaal 14 restaurants operationeel te hebben.