Groen en romantisch. Romantische en duurzame tripjes in Nederland!

Deze romantische tripjes zijn origineel en nog duurzaam ook. Er zijn verschillende redenen om een romantisch moment voor jullie twee te creëren. Als je net verliefd bent wil je het liefst dat de liefde eeuwig duurt. Of misschien wil je juist vieren dat jullie een eeuwigheid samen zijn. Een duurzame liefde kun je vieren met een duurzaam en romantisch tripje voor jullie samen. Hier vind je de leukste en duurzaamste uitjes in Nederland om jullie liefde te vieren.

Natuurhuisje huren

Misschien is het iets wat jullie bindt of juist iets waar je samen aan wilt werken: een duurzame toekomst samen. Een weekend een stad bezoeken in een luxe hotel is natuurlijk prachtig , maar eigenlijk is het enige wat je wilt is toch tijd met elkaar? In Nederland heb je verschillende eco friendly BnB’s waar genoeg te genieten valt zonder dat de aarde wordt aangetast. Heel bijzonder zijn de accommodaties van Natuurhuisje.nl. Dit zijn vakantiehuisjes in een natuurlijke omgeving. Dit kan variëren van een blokhut tot een villa. Het bijzondere is dat als je een nacht boekt, je ervoor zorgt dat er een boom geplant wordt via natuurhuisje.nl. Zo draag je dus met je romantische weekendje weg bij aan een groenere wereld.

Zonsondergang beleven

Het kost niets en je schaadt er ook niemand mee: Samen op een mooie plek de zonsondergang beleven. Het strand kan hier een mooie plek voor zijn. Maar ook op de heide kun je na een wandeling samen genieten van de zon die onder gaat. De Veluwe biedt bijvoorbeeld prachtige wandelroutes met mooie uitzichten. 

Stiltewandeling

Wandellen kan een goede manier zijn om eens echt tijd voor elkaar te maken en tijd samen door te brengen. Je komt zo tot een goed gesprek. Maar je kunt juist ook kiezen voor een stiltewandeling. Even niks anders dan naar de natuur om je heen luisteren is misschien een grotere uitdaging dan je in eerste instantie zou denken. Want je telefoon gaat natuurlijk ook even op helemaal stil. Dit is een moment wat je echt samen deelt met degene die naast je loopt, dus dat hoef je niet perse op Instagram te delen. Je kunt zelf een stiltewandeling maken in een mooi wandelgebied, maar IVN (de vereniging voor milieu educatie) organiseert ook stiltewandelingen op diverse plekken in het land.

Lekker actief

Hoewel je met wandellen ook goed in beweging bent, kun je ook op andere manieren een actief en romantisch uitje in de natuur creëren. Zo kun je bijvoorbeeld met een kano het Biesbosch gaan verkennen. Ook op de fiets kun je er goed op uit in Nederland. Met de fiets kun je door de meeste natuurgebieden rijden zonder dat de flora en fauna er last van heeft.

Biologisch en bourgondisch genieten

Samen romantisch en duurzaam genieten kan natuurlijk in diverse restaurants in Nederland. Overal in Nederland duiken restaurants en eettentjes op, waar je heerlijk biologisch en duurzaam kunt eten, veelal veganistisch. Dit is de perfecte afsluiting van bijvoorbeeld een dag wandelen samen. 

Ontspannen in een groene Sauna

Een dagje sauna samen is natuurlijk echt even ontspannen samen. Wellnesresort de Waterlelie is een duurzame sauna waar op verantwoorde wijze met energie wordt om gegaan. Er worden hier ook biologische massage- en beautyproducten gebruikt. Verder is al het eten en drinken hier biologisch verantwoord.