vegan-stedentrip

Dit zijn de 5 meest ideale steden voor een ‘vegan stedentrip’!

Goed nieuws, vegan zijn is niet langer de levensstijl van milieubewuste alternatievelingen, maar begint steeds meer de standaard te worden. Veel gezinnen kiezen bewust voor een of meerdere vleesloze dagen en de supermarkten beginnen langzaam in te zien dat vegan producten steeds meer worden gevraagd. Een gevolg van die ommezwaai is het ontstaan van een complete eetcultuur. In meer en meer steden zie je vegan restaurants en lunchrooms en een enkele ondernemer durft het zelfs aan om te investeren in een complete vegan-fabriek. Wat zijn ideale steden voor een vegan stedentrip?

Vegan stedentrip

Nu is het natuurlijk ontzettend leuk en verantwoord om je smaakpapillen in het lokale vegan restaurant te gaan verwennen, maar op den duur gaat ook dat vervelen. Hoog tijd om de horizon te gaan verleggen en te ontdekken welke steden zich met recht vegan-city mogen noemen. Want vegan eten op reis, is een belangrijk onderdeel van duurzaam reizen. Van steden als Berlijn, Portland en Tel Aviv weten we dat er voldoende keus is op vegan gebied, maar welke steden zijn nu echt de moeite waard. Tijd voor een verrassend overzicht van vijf populaire steden met een rijke vegan cultuur. Hieronder de 5 ideale bestemmingen voor een vegan stedentrip!

1 Berlijn

Relatief dichtbij huis vinden we Berlijn. De stad trekt was oudsher al een bepaald type bezoeker en dus is het niet zo heel vreemd dat juist in Berlijn een indrukwekkende variatie aan vegan zaakjes is ontstaan. Hier ga je dus lekker genieten van de betere döner kebab bij Vöner. Deze dönerzaak is gelegen aan de Boxhagener Strasse 56. Bijna net zo lekker als het echte spul, maar dan wel stukken gezonder. Ben je meer op zoek naar iets zoetigs, loop dan even binnen bij Brammibal Donuts.

vegan-stedentrip-berlijn-thedailygreen

Lees ook: 3 leuke stedentrips met de trein!

2 Tel Aviv

Berlijn mag wellicht de naam hebben de onbetwiste vegan capital van Europa te zijn, in Tel Aviv weet men ook goed raad met natuurlijke ingredienten. Afgaande op de informatie van de Engelse krant The Independent is de stad maar liefst 400 vegetarische restaurants en eetgelegenheden rijk. Kijk, daar worden we vrolijk van. Ons advies: begin een bezoek aan Tel Aviv bij de bekendste juicebar van de stad, Tamara. Vergeet geen selfies te nemen voor je Instagram. Kan zo’n sapje je honger niet stillen, dan kun je voor een heerlijke vegaburger bij Goodness terecht. Cafe Kaymak mag je niet overslaan, het is niet alleen de hipste tent van Tel Aviv, je kunt er ook een heerlijk biertje drinken. Volledig vegan uiteraard.

3 Portland

Als Berlijn het Europese centrum voor kunstliefhebbers en semi-alternatieve types is, dan is Portland dat voor Amerika. Niet voor niets is hun slogan ‘Keep Portland Weird. Ja, ze zijn er dus trots op en dat is niet zonder reden. Portland is met recht een vegan-wahalla. Je kunt hier zelfs vegan schoenen bestellen, een bezoek brengen aan een echte vegan brouwerij en je vol stoppen met een zeer uitgebreid assortiment vegan bonbons.

4 New York

Mocht je altijd al gedroomd heen over een reis naar Amerika, dan hebben we naast Portland nog een ander goed excuus voor de veganistische reiziger: New York! Je zou het niet verwachten, maar ook New York is een waar paradijs voor veganisten en vegetariërs. We noemen The Butchers Daughter (hoe toepasselijk), hier genieten je op Amerikaanse wijze van een meer dan perfecte mac ’n cheese. Ook Ladybird en Champs mogen niet op je bucketlist ontbreken.  

vegan-citytrip-new-york-thedailygreen

Lees ook: Vegan op vakantie: hoe pak je dit aan?

5 Chiang Mai

Van Azië is bekend dat het bijzonder vegan-friendly is. Afgezien van het feit dat een land als Thailand een nog altijd populaire vakantiebestemming is, kunnen ook vegetariërs en veganisten hier hun hart ophalen. Voor de beste buddha bowls en raw Pad Thai bezoek je The Tree House, dit is toch wel de plek met een behoorlijk hoog hippiegehalte. Voor een wat minder toeristische ervaring ga je naar het Freedom Café. Desgewenst kun je hier ook je yoga-oefeningen doen. Wil je het echt goed hebben. Drink dan hier je koffie. Ook geheel vegan natuurlijk.

Zo, dit waren onze favoriete bestemmingen voor een vegan stedentrip. Welke stad heeft jou positief verrast op gebied van veganistisch eten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!