vegan-op-vakantie-2

Vegan op vakantie: hoe pak je dit aan?

Nu steeds meer mensen door beginnen te krijgen wat de impact van het voedingspatroon is op het milieu, kiezen steeds meer mensen voor een veganistische leefstijl. Ook producenten zien die trend steeds meer naar voren komen en passen hun assortiment hier op aan. Gunstig dus, maar hoe doe je dat op vakantie? De supermarkt op de camping heeft slechts een beperkt assortiment en veel hotels zijn slechts zeer beperkt in staat om in te spelen op de veganistische wensen van de bewust veganistische toerist. Lastig, maar niet onmogelijk. Door je slim voor te bereiden is het juist een leuke uitdaging om ook tijdens je vakantie te genieten van een vegan maaltijd.

Vegan op vakantie: het kan

Als je ook tijdens je vakantie graag vegan wilt eten zul je er rekening mee moeten houden dat niet elk type accommodatie hier op in kan spelen. Natuurlijk zijn er hotels die hier wel rekening mee kunnen houden, maar het is geen garantie dat dit op jouw droombestemming het geval is. Je doet er dus verstandig aan om hier nadrukkelijk naar te informeren.

vegan-op-vakantie-3

Lees ook: 3 leuke stedentrips met de trein!

Slim overnachten: kies voor appartement

Een goed alternatief voor een hotelovernachting tijdens je vakantie is een aparthotel. Je hebt in dat geval het gemak van een hotel met alle bijbehorende faciliteiten met het gemak van een appartement. Je kan dus zelf je maaltijden bereiden en desgewenst aan de bar van het hotel nog even nagenieten. Kijk in je zoektocht naar accommodaties of het hotel waar je keuze op is gevallen, ook appartementen heeft.

Lekker tussen de locals: boek een privé woning

Stel je prijs op een grote mate van zelfstandigheid en heb je er geen problemen mee om de vakantie helemaal naar wens te customizen, kijk dan eens naar het huren van een privé accommodatie. Websites als Airbnb zijn gespecialiseerd is de verhuur van particuliere woningen en appartementen. Het voordeel is dat je op basis van de recensies een goed beeld krijgt van het onderkomen en het serviceniveau. Onthoudt wel dat je woonruimte huurt van een particulier. In de regel liggen die niet in de toeristische gebieden, maar veel vaker in steden. Aan de andere is kan het een groot voordeel zijn dat je op die manier snel in contact komt met locals, iets wat een bijzondere ervaring kan opleveren.

vegan-op-vakantie

Lees ook: 5 tips voor een geslaagde fietsvakantie!

In opkomst: vegan reisbureaus

Het komt nog niet zoveel voor, maar ze zijn er wel: veganistische reisbureaus. Het zijn veelal kleinschalige reisorganisaties die oog hebben voor bijzondere wensen. Mocht je nu denken dat dergelijke reisbureaus enkel vakanties in eigen land aanbieden, dan heb je het mis. Je kunt net zo goed een reis naar Berlijn, Turkije of het Midden-Oosten boeken. Je hebt dan wel de garantie dat je ten alle tijden kunt genieten van je vegan maaltijden wanneer het je uitkomt.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!