nooboo-1

Investeer mee met duurzaam (en vegan) kledingmerk ‘Nooboo’ op Kickstarter!

Duurzaam kledingmerk Nooboo, opgericht in 2016 en momenteel bezig met uitbreiden. Door middel van een Kickstarter-campagne wil Nooboo de collectie uitbreiden en het merk wereldwijd op de kaart zetten. Wat is Nooboo precies en wat maakt dit duurzame kledingmerk zo speciaal?

Nooboo

Nooboo werd opgericht in 2016. Pakweg 3 jaar later wil Nooboo de volgende stap maken en het merk uitbreiden. Nooboo werkt alleen met natuurlijk materialen en het merk is 100% vegan. De shirts worden gemaakt van 100% bamboe. 

nooboo-2

Lees ook: Fairphone 3: duurzame smartphone uit Nederland!

Duurzaam

De kleding wordt dus gemaakt van bamboe. Deze plant is veel duurzamer dan bijvoorbeeld katoen. Bamboe groeit maar liefst 1 mm per minuut, heeft weinig water nodig en wanneer je de bamboe oogst, groeit het vanzelf weer aan. Zo wordt er per T-shirt maar liefst 3,500 liter water per jaar bespaart, aldus Nooboo.  Daarnaast wordt er voor elk verkochte T-shirt een nieuwe bamboe boom geplant op Bali. Daarnaast wordt er door het productieproces heen geen gebruik gemaakt van dierlijke producten. Het merk is dus ook compleet vegan!

nooboo-3

Comfortabel

Daarnaast is bamboekleding erg comfortabel. De kleding is warm, wanneer het koud is, maar lucht ook goed door wanneer het buiten warm is. Zo absorbeert de kleding van Nooboo 3x zoveel zweet dan katoen en zal de kleding ook niet vies gaan ruiken.

nooboo-6

Lees ook: Heb je inspiratie nodig voor een duurzaam leven? Check Pinterest!

Op een eerlijke manier gemaakt

De bamboeplantages waar Nooboo zijn bamboe vandaan haalt worden gerund door de lokale bevolking en in elke stap van het productieproces worden er eerlijke lonen uitgekeerd aan de medewerkers. 

nooboo-4

Voor heren en voor dames

De collectie van Nooboo bestaat voornamelijk uit duurzame T-shirts, voor zowel vrouwen als mannen. Met ronde hals, v hals of als hemd. De T-shirts komen in verschillende kleuren, zijn stevig en gaan dus erg lang mee. 

nooboo-5

Investeer mee via Kickstarter!

Vind jij dit ook zo’n goed initiatief en zou jij zelf ook een T-shirt van bamboe willen hebben? Dan kun je Nooboo steunen, door te investeren via hun Kickstarter-campagne. Het doel van Nooboo is om 35.000 euro op te halen vóór 26 september. Op het moment van schrijven is al meer dan 31.000 euro opgehaald. Wanneer je doneert via Kickstarter, dan krijg je daar ook wat voor terug. Zo kun je verschillende pakketten kiezen. Alle opties hebben één ding gemeen: je krijgt er bamboekleding met korting voor terug! Kortom, als je nog een duurzaam kledingmerk wilt steunen, dan is dit je kans!