BellaCitta-elektrische-fiets-thedailygreen-3

De ‘Citta Bella’: een elektrische fiets die zichzelf oplaadt!

Heb je ooit een elektrische fiets gezien die meer overeenkomsten heeft met een gewone toerfiets dan een e-bike? Waarschijnlijk niet. De Citta Bella is dan ook in veel opzichten een bijzondere verschijning. Laat je echter niet voor de gek houden door de uiterlijke vormgeving. Ook al ben je geneigd om dit model minder spannende eigenschappen toe te dichten, het is wel een elektrische fiets die alles in zich heeft om je voor zich te winnen.

Italiaanse schoonheid uit Zwitserland

Een eerste blik op de Citta Bella doet direct denken aan Italië. Niet zo heel gek als je weet dat deze elektrische fiets een product is van passie en toewijding. Laat je echter niet bedriegen door de Italiaanse vormgeving en dito naam. Het is een goed voorbeeld van Zwitserse precisie. De fietsenmakers zijn gevestigd in St. Gallen, een kleine 200 kilometer ten zuiden van het Duitse Stuttgart. De Citta Bella is het vierde model in de Velocipede-Fogliaverdeserie en kenmerkt zich door de bijzonder combinatie van rijcomfort met een sportieve en eigentijdse uitstraling.

BellaCitta-elektrische-fiets-thedailygreen-2

Lees ook: Unieke vegan sneakers gemaakt van ananas!

De meerwaarde zit in de details

Aan alles zie je er goed is nagedacht over deze elektrische fiets. Niets is aan het toeval overgelaten. Zo is de retrostijl van de fiets herkenbaar in elk detail, van de trappers tot aan het stuur. Het hele plaatje klopt. Zo zien we stijlvolle houten trappers die je voeten voldoende grip geven, een goudkleurige ketting, omgekeerde remgrepen en het lederen zadel. Het bijpassende lederen tasje onder het zadel aan de achterzijde mag natuurlijk niet ontbreken.

Bij een eerste inspectie valt een ding gelijk op: de flinke achternaaf. Het betreft hier een E-smart exemplaar van Zehus. De naaf is niet zonder reden in deze dikte uitgevoerd, hierin zit namelijk de ingebouwde motor en de accu verborgen. De bediening gaat uiteraard via de app die je op je smartphone kunt installeren.

BellaCitta-elektrische-fiets-thedailygreen

Lees ook: Muziekfestivals zetten groot in op duurzaamheid!

Ecologisch fietsen met het Zehus-systeem

Mocht je niet bekend zijn met het gebruikte Zehus-systeem, denk hier niet al te lichtzinnig over. Innovatie is namelijk het toverwoord. Het systeem geeft namelijk energie terug aan de motor als je heuvelafwaarts gaat of terugtrapt. In theorie hoef je de accu dus nooit op te laden en daarmee is de Citta Bella een ecologisch verantwoorde e-bike. Dan rest natuurlijk de vraag of je hiermee een tijdje voorruit kan. Het antwoord is een volmondig ja. Je hoeft ons natuurlijk niet op onze blauwe ogen te geloven, maar dit zegt de Nederlandse importeur:

”De range van de batterij ligt tussen 35 kilometer met constante turbo ondersteuning tot 90 kilometer bij de minste ondersteuning. Dus gemiddeld zul je 65 kilometer kunnen fietsen bij gemiddeld ondersteuning. Je kunt hem instellen dat hij alleen ondersteunt bij opstappen en wegrijden en als je een helling/heuvel krijgt. Middels de hellingshoeksensoren weet de motor dan dat hij ondersteuning moet verlenen.”

Citta Bella staat voor innovatie

De Citta Bella is een fiets die bol staat van innovatieve eigenschappen en handigheidjes. Zo bevat de fiets een slothouder met opvouwbaar slot op de staande buis. Ook dit digitale slot bedien je via je smartphone. De gehele fiets weegt maar 18.7 kilo en is daarmee een van de lichtste elektrische fietsen die we tot nu toe zijn tegengekomen. Ben je geïnteresseerd in de Citta Bella, neem dan wel een goed gevulde portemonnee mee. De fiets is namelijk helemaal van jou voor een bedrag van 4575 euro.