bambook-thedailygreen

Ga papierverspilling tegen met dit unieke schrift!

Hoewel de maatschappij langzaam maar zeker aan het digitaliseren is, wordt papier nog steeds veel gebruikt. Om een boodschappenlijstje te maken, aantekeningen voor op werk, of het opschrijven van ideeën of plannen. Voor de productie van papier worden veel bomen gekapt. Daarnaast kost het ook veel energie om papier te maken. Het merendeel wordt natuurlijk gerecycled, maar het is natuurlijk altijd beter om producten te hergebruiken. Probeer jij zoveel mogelijk ‘zero waste’ te leven, maar vind je het toch fijn om handgeschreven notities te maken? Dan is dit boekje dé uitvinding voor jou!

Gemiddeld papierverbruik per persoon

Papier wordt nog steeds intensief gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan boeken, kranten, geprinte papieren en geschreven notities. Het gemiddelde papierverbruik per persoon is 212 kilogram per jaar. Dit staat gelijk aan 500 KWH energieverbruik. Het papier zelf wordt dus voor het grootste gedeelte gerecycled, maar het staat vast dat er behoorlijk wat energie nodig is om dit papier te produceren en recyclen. Daar heeft het Nederlandse bedrijf Bambook wat op gevonden!

Bambook

Zij hebben namelijk een uitwisbaar schrift ontwikkeld genaamd: Bambook. Dit schrift is gemaakt van een speciaal materiaal waarop je kunt schrijven en na afloop de inkt weer kunt wissen. Zo kun je dit schrift eindeloos hergebruiken. Wil je na afloop je notities opslaan? Dan kun je deze fotograferen met behulp van de Bambook app. Zo heb je gelijk je notities digitaal. Er zijn verschillende varianten te koop en ook de pennen zijn van gerecycled materiaal gemaakt.

bambook-thedailygreen-2

#Treesrock

Naast het tegengaan van papierverspilling, vecht Bambook ook tegen ontbossing. Voor elk verkocht product planten zij namelijk een boom. Zo zijn er in opdracht van Bambook al bijna 100.000 bomen geplant. Deze bomen worden geplant in gebieden over de hele wereld waar veel bomen gepakt worden.

bambook-thedailygreen-1

CO2 neutrale verzending

Alsof dat nog niet genoeg is, werken ze samen met fietskoeriers. De producten worden dus volledig duurzaam verzonden en op deze manier wordt de CO2 uitstoot tegen gegaan. Verder worden de producten gemaakt in een sociale werkplaats in Nederland.

Ook een Bambook bestellen?

Kortom, Bambook is een geweldige uitvinding. Voor zowel privégebruik als zakelijk gebruik. De producten worden lokaal gemaakt én er wordt gebruik gemaakt van een CO2 neutrale zending.  Wil jij ook zo’n mooi Bambook? Wij hebben een kortingscode waarmee je tien procent korting krijgt op je aankoop. Ga naar de website en bestel ook een Bambook!

Kortingscode: thedailygreen10