etsy-compenseert-thedailygreen

Etsy gaat als eerste de CO2-uitstoot compenseren!

Online shopping is, maar echt duurzaam is het niet. Alle handelingen die een product moet ondergaan voor het in je handen beland zijn vaak verre van duurzaam. Denk aan het verpakken, transporteren en verzenden. Al die handeling kosten energie en vaak wordt daarbij het gebruik van fossiele brandstoffen gestimuleerd. Als een van de eerste grote verkoopplatformen gaat Etsy hier wat aan doen. De CO2-uitstoot van de verkopers op hun platform wordt namelijk binnenkort door Etsy gecompenseerd.

Etsy als groen handelsplatform

Mocht je Etsy nog niet kennen, het is een verkoopplatform wat je het beste kunt vergelijken met giganten als Ebay, Marktplaats en Amazon. Reuze handig om je favoriete spulletjes te kopen. Het unieke aan Etsy is dat je in veel gevallen rechtstreeks bij de producent zelf kunt kopen en vaak zijn het ook unieke items die je niet in de reguliere winkel zult tegenkomen.

Al langer is de uitstoot van CO2 door activiteiten van online verkopen een doorn in het oog bij iedereen die graag meewerkt aan een duurzame wereld. Etsy zegt zelf dat 98 procent van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door het verschepen van de producten naar de consument. Daar zit voor Etsy juist het probleem. De laatste jaren heeft Etsy vol ingezet op het groene imago van het platform. Een grote CO2-uitstoot hoort daar per definitie dus niet bij.

etsy-compenseert-cadeau-thedailygreen

Lees ook: Goed nieuws: Ben & Jerry’s verbant wegwerpplastic!

Milieuvriendelijke doelstellingen

De doelstellingen van Etsy zijn ronduit helder en lovenswaardig. Zo wil men vanaf 2020 volledig draaien op hernieuwbare energie. Een andere positief doel werd vorig jaar al behaald: volledig functioneren op zero waste-basis. Wat Etsy betreft blijft het dus niet bij goede voornemens. Om een goed milieubeheer te realiseren gaat het de CO2-uitstoot van de verkopers volledig compenseren. Als je dus iets koopt via Etsy, vergoed het bedrijf automatisch de uitstootvermindering.

Etsy investeert in groene projecten

De aankopen die via Etsy worden gedaan worden gebruikt om te investeren in milieuprojecten. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van bossen om zodoende de CO2-opname te bevorderen of aan projecten die het toepassen van groene energie ondersteunen. Etsy speelt hierin een voortrekkersrol die hopelijk navolging krijgt bij de grotere online verkoopkanalen.