ben en jerry bord

Goed nieuws: Ben & Jerry’s verbant wegwerpplastic!

De milieusituatie ziet er niet rooskleurig uit op het moment. Gelukkig zijn er bedrijven die zich wel inzetten voor een betere wereld. Zo kon je vorige week lezen dat er in Tasmanië een weg is gebouwd die volledig bestaat uit gerecyclede materialen en introduceert BMW een auto met volledig diervriendelijk interieur. Ook in deze ‘good news’ categorie: Ben & Jerry’s stopt met het gebruik van wegwerpplastic!

De impact van plastic

Per jaar wordt er wereldwijd 250 miljoen ton aan plastic geproduceerd. Van deze 250 miljoen ton wordt slechts een klein deel gerecycled. Jaarlijks belandt 5 miljoen ton plastic in de zee. De helft hiervan bestaat uit wegwerpafval. Denk bijvoorbeeld aan plastic koffiebakkertjes, plastic verpakkingen en andere wegwerpartikelen. Dit afval heeft een grote negatieve impact op de ecosystemen. Afgelopen maand werd besloten dat er vanaf 2020 in de EU een verbod komt op wegwerpplastic. Dit besluit heeft meerdere multinationals aan het denken gezet en zo ook Ben &  Jerry’s.

zeeschildpad in de oceaan

Lees ook: De ‘zero waste’ lifestyle: wat houdt dit in?

Ben & Jerry’s

De Amerikaanse ijsgigant Ben & Jerry’s is sinds een jaartje of 40 een gevestigde naam. De herkenbare ‘ijsbuckets’ en unieke smaken geven menig ijsfanaat een warm onderbuikgevoel. Nu komt dit merk ook nog eens met een goed initiatief: Ben & Jerry’s geeft aan vanaf april 2019 te stoppen met het gebruiken van plastic lepeltjes en rietjes. Jaarlijks gaan er bij dit bedrijf namelijk 30 miljoen lepeltjes en 2,5 miljoen rietjes doorheen. Hoe eet je dan je ijsje? Deze plastic lepeltjes en rietjes worden vervangen door biologisch afbreekbare exemplaren. Ook kondigt Ben & Jerry’s aan vanaf 2020 geen plastic verpakkingen meer te gebruiken!

Via: Bedrock