londen-meeste-vegan-restaurants-thedailygreen

En de stad met de meeste vegan restaurants is…?

Londen is natuurlijk Soho, Travalgar Square, Big Ben en de pubs. Bovendien is het een van de gezelligste steden van Europa. Kortom, genoeg redenen om de Britse hoofdstad met een bezoek te vereren. Daar is onlangs nog een extra reden bijgekomen, de stad is namelijk uitgeroepen tot meest vegan-vriendelijke stad ter wereld. Dat zeggen niet alleen degenen die er zijn geweest, de website HappyCow, bevestigd de verworven positie in de jaarlijkse vegan-ranglijst.   

Vegan restaurants zijn bezig aan een opmars

De Britse hoofdstad kwam voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats van de ranglijst, samengesteld door HappyCow. De website beweert al sinds jaar en dag de grootste veganistische en vegetarische online restaurantgids ter wereld te zijn. Voor het samenstellen van de  ranglijst heeft men kritisch gekeken naar de stand van zaken op vegan gebied in meer dan 180 landen.

londen-vegan-thedailygreen

Lees ook: Dit zijn de 5 ideale steden voor een ‘vegan stedentrip’!

Happy Cow’s ultieme ranglijst

De top 10 van HappyCow werd samen gesteld op basis van een aantal criteria. Zo werd er gekeken naar het aantal veganistische restaurants in de stad, de algemene indruk van de verschillende vegan-restaurants en de mate waarin de stad open staat voor de op de vegan-lifestyle gerichte bezoeker.

In het geval van Londen zit men dan helemaal goed. De stad kan trots zijn op een flink aantal vegan zaken, de stad telt er maar liefst 152. Dat is niet alleen een zeer behoorlijk aantal, het betekent ook dat Londen de eerste stad is die de magische grens van 100 vegan eetgelegenheden doorbrak.

Ruim 150 vegan restaurants in Londen

Die 152 vegan restaurants zorgen voor een zeer divers aanbod waardoor het een genot is voor een vegan om in de stad te verblijven. Gespecialiseerde eetgelegenheden in de hoofdstad zijn ook eerder regel dan uitzondering. Zo is Londen trots op de eerste veganistische kippenwinkel ter wereld, The Temple of Seitan, evenals de eerste veganistische kaaswinkel ‘La Fauxmagerie’, een unicum in het Verenigd Koninkrijk. “Veganisme blijft een gangbare levensstijl in Londen en deze stad tilt veganisme naar een nieuw niveau”, aldus Ken Spector, de woordvoerder van HappyCow.

De volledige top tien

Het aantal veganisten in Engeland maakt een positieve ontwikkeling door. Inmiddels is er sprake van een verviervoudiging in 2019 ten aanzien van 2014. Momenteel telt het Verenigd Koninkrijk ruim 600.000 inwoners die een plantaardig dieet volgen. Volgens de Britse organisatie The Vegan Society is dat iets meer dan een procent van de totale bevolking. Naast Londen waren er eervolle vermeldingen voor New York en Berlijn. Opvallend genoeg eindigde een plaats als Bangkok ‘slechts’ op een achtste plaats, dit ondanks de aanwezigheid van een sterke boeddhistische cultuur waarin het volgen van een veganistische levensstijl niet als iets uitzonderlijks wordt gezien. De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

  1. London, Verenigd Koninkrijk.
  2. New York, VS
  3. Berlijn, Duitsland
  4. Los Angeles, VS
  5. Toronto Canada
  6. Warschau, Polen
  7. Portland, VS
  8. Bangkok, Thailand
  9. Tel Aviv, Israël
  10. Praag, Tsjechië

Wat is jouw favoriete ‘vegan stad’ die je ooit bezocht hebt? Laat het ons weten in de reacties hieronder!