duurzame-woontrends-thedailygreen

Dit worden de 4 duurzame woontrends van 2021!

In de hele wereld is het verslechterende milieu een belangrijk thema op zowel politiek gebied als bij de ‘gewone’ burger. Samen zullen we er voor moeten zorgen dat de generaties na ons ook nog kunnen genieten van deze prachtige planeet. Daar moeten op internationaal niveau natuurlijk afspraken over worden gemaakt, maar ook als individu kun je al genoeg doen. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen, zoals minder schadelijke stoffen uitstoten, je afval scheiden, minder plastic gebruiken of meer gebruik maken van duurzame producten. Ook in het de interieurtrends zie je dat het milieu een steeds belangrijker wordend thema is. Het jaar 2021 zal op het gebied van wonen dan ook gedomineerd worden door duurzame producten. 

Gerecyclede materialen

Een van de bepalende trends van het komende jaar wordt meubels die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Voor het milieu is het belangrijk dat er minder weggegooid wordt en meer hergebruikt wordt, aangezien je van heel veel afvalproducten nog hele mooie dingen kunt maken. Het mooie is bovendien dat je, in het geval van gerecyclede meubels, een meubelstuk in huis haalt met een verhaal. Het is immers gemaakt met respect voor natuur, dier en mens. Voorbeelden van materialen die je kunt hergebruiken om meubels van te maken zijn bioplastic en hout.

Vintage

Een andere manier om te recyclen is door te kijken in vintage winkels, kringloopwinkels en op bijvoorbeeld Marktplaats. Daar zijn namelijk vaak ook meer dan genoeg mooie meubels te vinden. Daarnaast scheelt het vaak behoorlijk in prijs als je het vergelijkt met de nieuwprijs van veel meubelstukken. Bovendien kun je met vintage shoppen je creativiteit lekker de vrije loop laten. Er zijn online, naast Marktplaats, ook genoeg websites te vinden waar je onder andere tweedehands meubilair kunt vinden. 

Duurzame materialen 

Het gebruik van duurzame materialen wordt natuurlijk ook van harte toegejuicht. Duurzame materialen gaan namelijk heel lang mee en zijn dus niet snel aan vervanging toe. In de tijd dat jij een duurzame bank verslijt, verslijt iemand met een niet duurzame bank er wel 3. Dat levert dus uiteindelijk een win-win situatie op, aangezien het goed is voor het milieu en voor jouw portemonnee. Een mooie tip is bijvoorbeeld de duurzame vloerkleden van Webkarpet.nl. Het beste is om duurzame natuurlijk materialen te gebruiken. In 2021 zullen we vooral duurzame natuurlijke materialen terugzien als wol, kurk en hout.

De natuur in huis halen

Een andere duurzame trend die we veel terug gaan zien, is het letterlijk in huis halen van de natuur. De afgelopen jaren zien we het aantal bloemen en planten in huis al flink toenemen. In 2021 zal die stijging alleen maar verder doorzetten. Natuur in huis zorgt voor een gezonde leefomgeving en daarnaast voor een hoop gezelligheid.