klimaatmars-amsterdam-thedailygreen
@Grasvanjonker

Sfeerbeelden van een regenachtige klimaatmars in Amsterdam!

Vandaag werd de klimaatmars in Amsterdam gelopen. In totaal liepen er ongeveer 40.000 mensen mee in de mars. De deelnemers werden niet bepaald getrakteerd op lekker weer… Het regende aan één stuk door, maar dit mocht de pret niet drukken. Wij van TheDailyGreen waren uiteraard van de partij en hadden een geweldige dag!

Klimaatmars Amsterdam

De opkomst was groter dan verwacht, dus besloot de organisatie om eerder van start te gaan. Net als eerder dit jaar in Brussel liepen mensen rond met spandoeken met pakkende leuzen erop.

klimaatmars-amsterdam-thedailygreen-2

Grootste klimaatmars in Nederland ooit

Het werd met 40.000 man de grootste klimaatmars in Nederland. In februari waren er bij een actie van de ‘klimaatspijbelaars’ ongeveer 10.000 mensen aanwezig en in 2018 liepen er slechts 8.000 mensen mee. Een woordvoerder van Greenpeace zei het volgende over de toenemende steun:

“Mensen maken zich serieus zorgen, anders ga je niet op je vrije zondag in de kou en regen staan, en mensen willen dat er nu echt iets gaat gebeuren. Meer dan ooit moet het klimaat bovenaan de politieke agenda staan.”

Geweldige sfeer!

Het weer was om te huilen, maar er heerste een vriendschappelijke sfeer tijdens de mars. Wij Nederlanders mogen best trots zijn op zo’n grote opkomst. Hieronder een serie foto’s van de regenachtige klimaatmars:

klimaatmars-amsterdam-thedailygreen-3

klimaatmars-amsterdam-thedailygreen-4

klimaatmars-amsterdam-thedailygreen-5

Politiek statement

Het doel van de klimaatmars was om de regering erop te wijzen dat het echt tijd is voor actie. Om de regering op te roepen om te stoppen met treuzelen en te kiezen voor echte oplossingen voor het milieuprobleem. De grootste vervuilers moeten betalen, zodat er een veilig toekomst is voor iedereen! Amen!

klimaatmars-amsterdam-thedailygreen-6