Een detoxkuur om je lichaam vrij te maken van gifstoffen

Het is geen geheim dat we in het dagelijks leven in aanraking komen met grote hoeveelheden toxische deeltjes. Zelfs wanneer je denkt niet gezonder te kunnen leven kan je lichaam best een detoxkuur gebruiken. Tijdens een korte periode geef jij je lichaam de kans om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Een detoxkuur is een gezondheidsboost voor je lichaam. Bovendien is het een mooie manier om snel af te vallen. 

Er zijn verschillende soorten detoxkuren

Detoxen doe je op de manier die het beste bij je past. Het ontgiften van je lichaam is hoe dan ook de moeite waard. Bekende vormen zijn sapkuren, het drinken van bijzondere soorten thee en het innemen van probiotica. Kom te weten wat de beste detox kuur voor jou is. 

Waarom er zoveel toxische stoffen in ons lichaam aanwezig zijn

Het lichaam is via verschillende wegen in staat om deeltjes op te nemen. De twee voornaamste zijn het spijsverteringskanaal en de luchtwegen. Wat je eet heb je zelf in de hand. Maar dat geldt helaas niet voor de kwaliteit van de lucht die je inademt. 

Toxische stoffen komen je lichaam binnen via je longen

In de lucht hangen talloze stoffen die slecht voor ons zijn. Daar is de laatste jaren veel meer aandacht voor. Maar met name in drukbevolkte gebieden is de luchtkwaliteit zorgbarend slecht. Hierdoor krijgen we allemaal onbedoeld schadelijke deeltjes binnen. Dat zijn bijvoorbeeld uitlaatgassen van het verkeer. Maar fabrieken en de landbouwsector stoten ook grote hoeveelheden gassen uit met deeltjes waarvan bewezen is dat het een negatieve impact heeft op onze gezondheid. Daarnaast zijn er stoffen waarvan het effect nog niet nauwkeurig onderzocht is. Je hebt als individu weinig invloed op de lucht die je inademt. De enige oplossing is om naar een dunbevolkt gebied te verhuizen. Dat is over het algemeen geen optie, waardoor een detoxkuur de aangewezen oplossing is. 

Schadelijke deeltjes in onze voeding

Door goed op je voeding te letten is het mogelijk om de inname van toxische stoffen te verminderen. Eet bijvoorbeeld geen bewerkte etenswaren. Daarnaast is roken en het drinken van alcohol ongezond. Let verder goed op verzadigde vetzuren, toegevoegde suikers en E-nummers. Conserveringsmiddelen en pesticiden zijn eigenlijk altijd slecht voor je lichaam. Supermarkten liggen vol met producten die op allerlei manieren bewerkt zijn. Door op zoek te gaan naar gezondere alternatieven breng je de inname van schadelijke stoffen naar beneden. Dat is uitstekend voor de gezondheid en je voelt je bovendien energieker en positiever.