duurzame-vakantie-frankrijk-thedailygreen

Duurzame vakantie in Frankrijk: 4 mooie regio’s om een huisje te huren!

Reizen is bij uitstek niet duurzaam. Er zijn wel bepaalde vormen van reizen die minder vervuilend zijn. Zo is vliegen naar de andere kant van de wereld natuurlijk niet erg duurzaam, maar een vakantie met de trein naar bijvoorbeeld Frankrijk, kun je wel onder duurzaam reizen verstaan. Nu met de pandemie is het nog maar de vraag of we überhaupt ver kunnen reizen. Een duurzame vakantie naar Frankrijk is in ieder geval wel mogelijk!

Mooie regio’s in Frankrijk

Op zoek naar een mooie streek in Frankrijk waar jij lekker kunt gaan genieten? Het prachtige Frankrijk is een walhalla voor iedere vakantieganger: je vindt er mooie natuur, leuke steden, prachtige kustlijnen en meer.  Er is dus voor ieder wat wils. Maar wanneer jij op zoek bent naar een leuke regio waarbij je verzekerd kan zijn van een onvergetelijke vakantie, lees je hier over een aantal populaire regio’s waar je een heerlijk vakantiehuis Frankrijk kunt huren!

Elzas: wijnstreek met veel mogelijkheden

Natuurlijk staat de Elzas-streek vooral bekend vanwege de beroemde wijnen die hier vandaan komen, maar de Elzas heeft nog veel meer te bieden. Het is een schitterende streek waar je heel veel mooie stadjes tegenkomt, heerlijk kunt eten en tal van leuke activiteiten kunt ondernemen. Je kunt hier vanuit je vakantiehuisje mooie fietstochten maken langs wijnroutes; ondertussen kun je ergens stoppen voor een fijne proeverij. 

Normandië: vakantie vieren aan de kust

Een huisje in de duinen boeken? Kies dan voor een vakantie in Normandië. Deze streek ademt geschiedenis en is daarnaast ook qua natuur een echte aanrader. Je kunt hier lange wandelingen maken over het strand, maar er ook voor kiezen om een dagje in de geschiedenis van D-Day te duiken. Verder vind je hier heel veel leuke kustplaatsen en gezellige boulevards waar je echt het vakantiegevoel ervaart. Er zijn heel veel bezienswaardigheden te bewonderen in Normandië en daarnaast kun je je ook even terugtrekken in de natuur. Er is hier voor ieder wat wils.

De Provence: de parel van zuidoost Frankrijk

Het is misschien wel een van de meest populaire regio’s in Frankrijk: de Provence. Deze prachtige regio staat bekend om de schitterende lavendel, de heerlijke rosé en de aangename temperaturen. Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige vakantie is deze streek zeker een aanrader. Je kunt tal van vakantiehuizen Frankrijk boeken in deze streek. 

Côte d’Azur: voor een luxe vakantie

Baden in luxe tijdens je vakantie? Ontdek dan de charme van een verblijf aan de Côte d’Azur. Je hebt hier alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: leuke steden, een prachtige zee met een mooi strand, unieke bezienswaardigheden en leuke dagjes uit. En dat je de hele dag door prachtige sloepen en luxe auto’s voorbij ziet komen is ook mooi meegenomen. Hier boek je met gemak een luxe vakantiewoning waar je heerlijk kunt genieten van een aangenaam verblijf in heerlijke mediterrane temperaturen.