4 x tips voor het vinden van de beste dakbedekking voor jouw huis!

Als het gaat om dakbedekking, is er geen “one size fits all” oplossing. De beste dakbedekking voor jouw huis hangt namelijk af van verschillende factoren waaronder de helling van het dak, de stijl van je huis en je budget. Met zoveel beschikbare opties kan het kiezen van de beste dakbedekking voor je huis een overweldigende taak lijken. Maar met een beetje onderzoek kun je de perfecte dakdekker én dakbedekking voor jouw huis vinden.

Doe goed onderzoek

Een van de belangrijkste dingen in de zoektocht naar de juiste dakbedekking is het vinden van een goede dakdekker, maar wat kost een dakdekker? De kosten van je dakbedekking en een goede dakdekker hangen volledig af van de afmetingen van je dak, het materiaal en het uurloon dat de dakdekkers rekenen. Gemiddeld ligt dit rond de 35 euro per uur.

Een dakdekker kan je niet alleen helpen bij het leggen van een nieuw dak, maar kan ook reparatie en onderhoud uitvoeren. Niet alle dakbedekking is geschikt voor ieder huis, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen en dit te bespreken met een vakman, om zo de beste dakbedekking te vinden voor jouw huis.

Kies voor het geschikte materiaal

Er zijn verschillende dakbedekkingen die geschikt zijn voor verschillende huizen. Zo zijn er dakpannen, bitumen of kun je kiezen voor een rieten dakbedekking. Het materiaal dat je kiest, heeft alles te maken met het budget, de stijl én of je een plat dak of een schuin dak hebt.

Bepaal de stijl

Ook moet je nadenken over de esthetiek van je huis en het dak. Het is tenslotte een van de eerste dingen die mensen zien als ze naar je huis kijken. Als je een historisch huis hebt, zul je een dakbedekking willen kiezen die de stijl van je huis aanvult. Heb je een plat dak? Dan zul je voor een geschikte dakbedekking voor een plat dak moeten kiezen. En als je voor een landelijke stijl wilt gaan, dan is een rieten dak natuurlijk de beste keuze.

Doe-het-zelf

Als je zelf heel handig bent kun je uiteraard ook je eigen dakbedekking leggen. Dit is echter wel alleen het geval bij een bitumendakbedekking. Of misschien is er een familielid of iemand anders in je omgeving wel heel handig, die dit project graag voor je oppakt. Hoe dan ook gaat het natuurlijk niet geheel zonder risico. Dus doe dit alleen als je een ervaren klusser bent. En geen hoogtevrees hebt natuurlijk!

Door de tijd te nemen en al je opties zorgvuldig door te nemen en te overwegen, kun je zeker weten een dakbedekking vinden die jouw behoeftes en wensen vervult.