yoga-veganisme-thedailygreen

Yoga en veganisme: een veelvoorkomende combinatie!

In de wereld van spiritualiteitworden yoga en veganisme vaak aan elkaar gelinkt. Veel yoga fanatici zijn veganistisch of vegetarisch.  Wat maakt deze combinatie zo logisch? En kun je ook yoga doen zonder dat je vegetarisch of veganistisch bent?

Yoga en veganisme

Hoe komt het nu dat veel mensen die yoga doen ook vegetarisch of veganistisch zijn? Dit is geen toeval… De yoga ‘voeding’ bestaat voornamelijk uit vers fruit, groenten, granen, noten, peulvruchten en kruidenthee. Deze producten hebben een paar dingen gemeen. Het zijn allen plantaardige producten en deze voeding is makkelijk te verteren. Dierlijke producten zijn over het algemeen veel minder goed verteerbaar.

Geweldloos karakter

Een andere reden waarom veel ‘yogi’s’ geen vlees eten is het geweldloze karakter van yoga. Yoga volgt namelijk het boek ‘Sutra’s van Patanjali’ ook wel de ‘yogabijbel’ genoemd. Hierin staat geweldloosheid centraal. Je kunt dit interpreteren op verschillende manieren, maar veel yogi’s besluiten aan de hand van deze tekst, dat vlees eten hier niet in thuishoort. Veel yogi’s eten en drinken wel zuivelproducten, aangezien de productie hiervan niet direct voor geweld zorgt.

Bewustzijn creëren

Kortom, je hoeft niet per se vegetarisch of veganistisch te zijn wanneer je yoga beoefend. Het is vaak een gevolg van yoga. Yoga zorgt namelijk voor een bepaald bewustzijn. Dit bewustzijn heeft invloed op de manier waarop je leeft. Veel yogi’s kiezen er daarom voor om geen dierlijke producten meer te eten. Want het slachten van een dier is niet bepaald geweldloos. Daarnaast heeft de vleesindustrie natuurlijk ook een gigantische impact op het milieu.

Online coaching

Vind je het lastig om erachter te komen wat je nu precies wilt en heb je hulp nodig op gebied van zelfontwikkeling? Denk bijvoorbeeld aan een diëtist of een spirituele coach? Dan hoef je hier tegenwoordig niet meer voor naar de dokter. Vandaag de dag zijn er vele mensen opgeleid als coach. Denk aan coaching bij jou thuis, bij de coach of zelfs coaching op afstand. Zo kun je bij OnlineCoach.net een online coach kiezen. Deze zal je begeleiden en zo goed mogelijk proberen te helpen. Dit allemaal via hun online platform, zonder dat je hier de deur voor uit hoeft.

Er is dus zeker een connectie tussen yoga en veganistisch eten. Ben jij veganistisch en doe je aan yoga? Of doe je aan yoga, maar eet je wel dierlijke producten? En waarom? We horen graag je ervaringen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!