veganisme-promoten-thedailygreen

Veganisme promoten (zonder te prediken): 4 tips!

Het promoten van een veganisme is niet eenvoudig. Veel mensen worden gelijk heel giftig als je er over begint. Het is dan ook niet makkelijk om iemand ervan te overtuigen om veganist te worden. Daarom is het ook niet handig om te rigoureus te werk te gaan als je veganisme wil promoten. Dat heeft meestal namelijk geen zin. Je kunt beter iets subtieler te werk gaan. Een ingrijpende verandering in je leven, zoals veganistisch worden, komt meestal niet zomaar tot stand. Vegan worden is immers een weloverwogen beslissing, waar je goed over moet nadenken. Als je veganisme wil promoten, is het dus ook belangrijk om met goede argumenten te komen en niet te veel te pushen. Wij geven je enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

Sociale media

De makkelijkste manier om tegenwoordig een grote groep mensen te bereiken, is via sociale media. Als je veganisme wil promoten, kan het dus handig zijn om bijvoorbeeld een Instagrampagina aan te maken over vegan lifestyle. Er is natuurlijk al genoeg over vegan lifestyle te vinden op sociale media, maar als je er je eigen draai aan kunt geven, zijn er genoeg mensen die het leuk vinden om je te volgen. Bedenk bijvoorbeeld leuke veganistische recepten. Het voordeel is natuurlijk dat je zelf kunt bepalen wat je deelt. Op deze manier worden je volgers uitgedaagd om jouw levensstijl te volgen. 

Flyers

Een andere manier om veel mensen te bereiken is door flyers uit te delen. Door een dag te besteden aan het uitdelen van flyers in een willekeurige stad in Nederland kun je een hele hoop mensen bereiken. Stap 1 is natuurlijk flyers drukken, gelukkig kan dit eenvoudig online. Kies een milieuvriendelijke papiersoort en ontwerp de flyer op een duidelijke manier. Als je een goed verhaal houdt en niet te dwingend bent, dan zijn er zeker weten een hoop mensen geïnteresseerd in je boodschap. Je laat mensen dan in ieder geval nadenken over een veganistische levensstijl. En misschien weet je zelfs een aantal mensen te overtuigen om over te stappen op het leven als vegan. 

Smaaktest

De meeste niet vegans weten niet dat er genoeg plantaardig voedsel is waar je van kunt genieten. Er is namelijk veel meer lekker veganistisch eten dan veel mensen denken. Soms moet je er alleen net iets meer moeite voor doen. Laat mensen daarom de smaak van heerlijke vegan gerechten proeven in een blinde smaaktest. Bereid enkele lekkere veganistische gerechten voor en laat je vriendengroep er van proeven. Degene die het meeste voedsel herkent, wint de smaaktest. Als drank kun je vegan wijn schenken, zodat iedereen een optimale veganistische ervaring heeft.

Vegan cadeaubon

Cadeaubonnen zijn tegenwoordig natuurlijk een heel populair verjaardagscadeau. Maar wist je dat er ook vegan cadeaubonnen bestaan? Een vegan cadeaubon kun je gebruiken om producten te kopen in een veganistische supermarkt. Op deze manier laat je mensen op een leuke manier in aanraking komen met de vegan lifestyle. Er zijn zelfs cadeaubonnen die oplaadbaar zijn, waardoor er vaker gebruik van gemaakt kan worden. Op deze manier zijn mensen sneller geneigd om vaker vegan boodschappen te doen.

Spoor jij anderen aan om ook veganistisch te worden? Of is dat niks voor jou? Laat het ons weten in de reacties hieronder!