vegan-pho-portobello

Vegan recept voor overheerlijke Vietnamese Pho!

Pho (spreek je uit als ‘Feu’) is hét nationale gerecht van Vietnam. Deze soep op basis van bouillon is inmiddels ook over de grens erg populair, zo ook in Nederland. De traditionele Pho bevat vaak vis of vlees, maar wij van TheDailyGreenhebben een heerlijk duurzaam en veganistisch recept voor Vietnamese Pho met gebakken Portobello!

Vietnamese Pho met Portobello 

In dit recept zitten geen dierlijke producten, volledig vegan dus! We gebruiken Portobello champignons in dit recept. Dit zijn als het ware gigantische kastanjechampignons. Sommige Portobello champignons hebben een doorsnee van wel 14 centimeter. Deze champignon is heerlijk om te grillen en ideaal voor een recept als deze. Als je geen portobello champignons kunt vinden, dan kun je natuurlijk ook voor kastanjechampignons kiezen. Kies dan voor 500 gram kastanjechampignons.

Wat zijn de ingrediënten?

Dit gerecht zit vol met verse producten. Onderstaande ingrediënten zijn voor 4 kommen Pho:

  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 8 centimeter gember
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels ketchup
  • 20 ml sojasaus
  • 2 puntpaprika’s
  • 8 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 4 Portobello’s
  • 1 limoen
  • 280 rijstnoedels
  • 2 uien
  • Handje verse munt
  • Handje verse koriander
  • 40 gram pinda’s
  • Handje (Thaise) basilicum
  • 1 steranijs
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 4 theelepels witte wijnazijn
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je dit gerecht?

De bereiding van dit gerecht neemt ongeveer drie kwartier in beslag en is niet moeilijk. Hieronder de bereiding eenvoudig beschreven per stap:

  1. Breng 2,5 liter water aan de kook
  2. Warm een soeppan op middelmatig vuur op met de deksel erop. Voeg de steranijs en de kaneel toe en verhit totdat je de aroma’s kunt ruiken.
  3. Rasp de gember en pers de knoflook
  4. Verhit de zonnebloemolie in de soeppan en voeg de gember en de helft van de knoflook toe. Fruit voor een paar minuutjes en voeg dan het kokende water, de ketchup en de helft van de sojasaus toe.
  5. Voeg de bouillonblokjes toe, breng het geheel aan de kook en laat de bouillon 25 minuutjes koken op laag vuur. 
  6. Snijd nu de paprika in ringen en de bosui en rode peper in fijne ringetjes. Snijd de limoen in partjes. Houd al deze ingrediënten apart, hiermee garneer je de Pho voor het serveren.
pho-vegan-recept

Lees ook: Vegan recept voor heerlijke quinoa salade!

  • Snijd nu de Portobello’s in reepjes en snipper de ui. Pak een koekenpan of wok en fruit de ui en de overgebleven knoflook in wat olie en voeg de portobello toe. Bak deze een minuutje of 7 (totdat het vocht van de Portobello’s vrijkomt). Blus het geheel af met witte wijnazijn en houd de pan warm op een laag pitje.
  • Verwijder de gember en steranijs uit de soeppan en voeg de rijstnoedels toe. Laat op een klein pitje voor ongeveer 7 minuten meekoken. Ondertussen kun je de verse kruiden fijnsnijden.
  • Voeg de portobello toe en laat het geheel een minuutje sudderen!
  • Giet de Pho in mooie komen, garneer met de verse ingrediënten en smullen maar! 
vietnamese-pho-vegan

Dit gerecht is gebaseerd op een recept van HelloFresh