vegan-all-you-can-eat

Vegan ‘all you can eat’ in Rotterdam!

Een vleeseter is een veeleter en wat is dan een vegan? Dat is een verantwoorde eter. Dat moet anders kunnen dachten ze bij  restaurant Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven. Verantwoord eten en genieten van een onbeperkte hoeveelheid voeding kan goed samen gaan en zo ontstond het idee voor een all-you-can-eat vegan style. Je kunt dus voor een vast bedrag een keur aan vegetarische en veganistische gerechten eten. De kosten zijn slechts 32,50 euro en dat is inclusief de nodige drankjes. Daarbij moeten we wel aantekenen dat het bedrag van 32,50 euro alleen geldig is op doordeweekse dagen. In het weekend betaal je 5 euro extra.

Vegan all you can eat

Het idee voor een vegan ‘all you can eat’ concept is voort gekomen uit de wens om meer mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken maken met vegan gerechten. Eigenaren Roos Rutjes en Roland Hogenelst zijn met Rozey naar eigen zeggen het eerste vegan restaurant in Nederland dat dit concept hanteert.

All inclusive veggie en vegan

Het lijkt een keus om even snel de omzet een flinke boost te geven. Laat je gasten onbeperkt eten voor een aangename prijs en de zaak stroomt vol. Toch zit er een goed doordacht plan achter. Rozey is dan ook niet het eerste het beste vegan restaurant. Achter Restaurant Rozey ztaat namelijk foodstylist Roos Rutjes en horecareus Roland Hogenelst. Geen onbekenden in de horecawereld en samen slaan ze met Rozey een nieuwe weg in. De gedachte achter Rozey is dat men op die manier kan inspelen op een groeiende behoefte vraag naar eerlijke en creatieve gerechten zonder vlees of dierlijke producten.

Uitgebreid en veelzijdig menu

Eten bij Rozey is niet alleen gezond en gezellig, het betekent ook dat je kunt kiezen uit een creatief samengesteld menu. De nadruk ligt duidelijk op de mogelijkheden van de alyternatieve (plantaardige) voedingsmiddelen. Rozey is niet puur vegetarisch of veganistisch, de verhouding is ongeveer fifty – fifty. Zo zie je vegetarische burgers en frietjes op de menukaart, maar zie je net zo goed een carpaccio van biet, steak van watermeloen, zeewierbitterballen, pulled jackfruit en Kentucky fried bloemkool.

In totaal kun je een keuze maken uit maar liefst 55 gerechten, je moet dus je best doen om met een lege maag te vertrekken. Ook wat betreft de bijgerechten en de dranken gaat er een wereld voor je open. Zo kun je kennis maken met biologische koffiebonen van Smit & Dorlas, biologisch bier van Brouwerij De Leckere en de mooie biologische kazen van Bastiaansen. Ook de aangeboden wijnen zijn vegan en op de wijnkaart vind je natuurwijnen van Terra Vites.

Wow! Kun jij ook niet wachten om vegan ‘all you can eat’ te eten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!