weg-van-plastic

Tasmaanse overheid bouwt weg van plastic en glas

Overal ter wereld wordt er ontiegelijk veel plastic en glas weggegooid. Dit is natuurlijk hartstikke zonde en vervuilt onze planeet. In Tasmanië heeft men het anders aangepakt. Zij bouwden een weg, betaalde uit 100% gerecycled materiaal!

Weg van plastic en glas

De weg in het dorpje Kingborough, is de eerste weg van gemaakt van onder andere glas en plastic. Voor de constructie van de weg zijn in totaal 173,600 plastic tassen en verpakkingen gebruikt en 82,500 glazen flessen. Het gemeentelijk bestuur van Kingborough werkte samen met recyclebedrijven uit de omgeving. Naast plastic en glas, zijn er ook 5,900 gebruikte printer cartridges en 33 ton gebruikt asfalt verwerkt in de nieuwe weg. In totaal werd er voor 330 ton aan duurzaam asfalt geproduceerd. Meer dan genoeg om een lange weg te bouwen!

Goede kwaliteit

Naast het milieuvriendelijke aspect van deze weg, schijnt het materiaal ook nog sterker te zijn dan normaal asfalt. Het materiaal heet ‘Reconophalt’ en vervormd veel minder snel dan asfalt. Dit zorgt ervoor dat de weg langer meegaat en zwaardere voertuigen kan verdragen.

Voorbeeld voor de rest van de wereld!

De gemeente van Kingborough is apetrots en hoopt dat deze weg een inspiratie voor de rest van de wereld is. De constructie van deze innovatieve weg geeft andermaal aan dat het wel degelijk mogelijk is om nieuwe producten te maken van (plastic)afval. Ook is het erg goed om te zien dat er op deze schaal wordt samengewerkt tussen overheidsinstanties en afvalverwerkingsbedrijven. Kortom, in Tasmanië slaan ze in ieder geval alvast de goede weg in!

Wat vind jij van dit initiatief? Laat het ons weten in de reacties hieronder!