hernieuwbare-energie-thedailygreen

Stroom in huis door middel van hernieuwbare energie: 5 manieren!

Hernieuwbare energie is de toekomst. Andere bronnen zullen na verloop van tijd uitgeput raken en daarnaast hebben deze een negatieve impact op het milieu. Verder is het gebruik van hernieuwbare energie praktisch gratis. Het is een investering om bijvoorbeeld zonnepanelen aan te laten leggen, maar de energie die je hiermee opwekt kost je verder niets. Naast zonnepanelen zijn er nog meer manieren om je huis van duurzame stroom te voorzien. Welke zijn dat? Wij hebben 5 manieren om je huis van stroom te voorzien met hernieuwbare energie op een rijtje gezet!

1 Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn veruit de meest bekende vorm van hernieuwbare energie. Op het dak, op de schuur of bijvoorbeeld in de tuin. Op gebied van zonnepanelen vinden telkens weer nieuwe ontwikkelingen plaats. Zo wordt er gewerkt aan dakpannen die zonne-energie kunnen opwekken en fietspaden waar zonnepanelen in verwerkt worden. Nadeel van zonnepanelen is natuurlijk dat er geen energie is zonder zon. En in Nederland schijnt de zon helaas niet altijd…

2 Windmolens

Een andere duurzame manier om energie op te wekken: windmolens. Deze staan over het algemeen niet in de achtertuin, maar in gebieden waar weinig mensen wonen. Denk aan speciale windmolenparken. Niet iedereen vindt het aanzicht van die hoge windmolens even aantrekkelijk. Ook kunnen de wieken voor geluidsoverlast zorgen. Toch is windenergie een ideale energiebron. Windmolens zijn namelijk constanter dan zonnepanelen, het waait immers bijna altijd in ons land. Er zijn tegenwoordig ook kleinere windmolens te krijgen die je wel in je achtertuin kunt zetten om zelf je energie op te wekken.

3 Zonneboiler

We keren weer terug bij de zon als energiebron. Een andere opkomende manier van hernieuwbare energie: de zonneboiler. Dit is simpel gezegd een boiler die het water opwarmt door middel van de zon. Dit water stroomt vervolgens door je leidingen en komt uit in de kraan. Let wel op: er zijn veel verschillende soorten zonneboilers te krijgen. Kies er eentje die past bij jouw behoefte en huis!

4 Hydro-energie

De kracht van water gebruiken om energie op te wekken. In Nederland vind je deze manier niet veel, aangezien we geen snelstromende rivieren hebben en de rivieren voornamelijk gebruikt worden voor transpost. Toch is deze manier van energie opwekken een belangrijke voor de toekomst voor de wereld. Stabiel, sterk én ontiegelijk duurzaam!

5 Zonne-airco

We sluiten af met een unieke manier van het gebruik van de zon: zonne-airconditioning. Het klinkt raar, de hitte van de zon gebruiken voor verkoeling, maar het werkt echt. Het werkt in principe hetzelfde als bij de zonneboiler. Dit keer wordt de zon gebruikt om de airconditioning van stroom te voorzien. Dit kan je in de zomermaanden behoorlijk wat geld schelen, aangezien airco’s behoorlijk wat energie gebruiken. Of je kunt gewoon bomen planten, want dat schijnt nog beter de werken dan een airco!