duurzame-belegging-thedailygreen

3 redenen om te kiezen voor een duurzame belegging

In Nederland zijn er veel mensen die hun geld beleggen. Het is een mooie spaarpot voor later en je hebt bovendien de kans om een mooi rendement te behalen. Er zijn echter veel verschillende initiatieven en bedrijven waar je in kunt investeren. De trend van 2019 is om je vermogen te beleggen op een duurzame manier. Dit kun je doen door te investeren in duurzame bedrijven die aan bepaalde criteria voldoen, en daarmee erg duurzaam zijn. In de eerste helft van 2019 is er net zo veel in duurzame bedrijven geïnvesteerd, als in het hele jaar 2018. Deze opmars zal naar verwachting nog een aantal jaar door blijven gaan. Wij geven drie redenen om te kiezen voor duurzaam beleggen

Goed voor mens en milieu

Met een duurzame belegging ben je niet alleen bezig om een mooi financieel rendement te halen, maar ben je ook goed bezig voor mens en milieu. Bedrijven die duurzaam zijn, worden getoetst op de drie P’s. Dit zijn people, planet en profit. Als een bedrijf hier aan voldoet, dan is het op een duurzame manier bezig met mensen, dieren, de planeet en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan het gebruik van duurzame grondstoffen, goede arbeidsomstandigheden voor het personeel en bijdragen aan een maatschappelijk belang. Naast de drie P’s wordt er soms ook gekeken naar de ESG. ESG staat voor Environmental, Social en Governance. Dat houdt in dat bedrijven die aan deze criteria voldoen, het beste voor hebben met mens en dier, het milieu, de planeet en andere bijbehorende zaken. 

Hogere kans op winst

Wie denkt dat een bedrijf dat focust op duurzaamheid een mindere kans op een hoog rendement heeft, heeft het mis. Sterker nog, uit onderzoek van de universiteit van Harvard blijkt dat bedrijven die duurzaamheid in hun bedrijfsstrategie hebben opgenomen een aanzienlijk hoger resultaat. Het verschil met bedrijven die niet duurzaam waren, was bijna 5%. Dit is het bewijs dat een investering in een duurzaam beleggingsfonds niet alleen goed is voor mens en milieu, maar ook zorgt voor een hogere kans op een mooi rendement. Zo sla je twee vliegen in een klap en kan jouw belegging op meerdere vlakken dus goed uitpakken. 

Snel groeiende markt

Het is nu een goed moment om in te stappen in een duurzame belegging. Het aantal duurzame beleggingen zit enorm in de lift, waardoor er veel opties zijn waar je voor kunt kiezen. Omdat er voldoende keuze is in duurzame beleggingen, kun je een beleggingsfonds kiezen dat het beste aansluit op jouw wensen en eisen. Zo kun je kiezen voor een fonds dat goed bij jouw persoonlijke voorkeur past, of in een branche actief is waar je zelf een bepaalde verbondenheid mee hebt. 

Duurzaam beleggen is onder andere mogelijk bij Binck. Door te beleggen bij Binck heb je veel keuze uit duurzame beleggingsfondsen, en krijg je de steun en begeleiding die je nodig hebt. Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden.