new-vegas-vegan-restaurant-thedailygreen

New Vegas: nieuw vegan restaurant in Haarlem!

Vegan zijn is een ding, maar als je ook buiten de deur wilt eten loop je als overtuigd vegan tegen een hoop uitdagingen op. Probeer maar eens een goed restaurant te vinden waar je niet expliciet hoeft te vragen om een vegan gerecht. In veel gevallen ben je dan haast gedwongen om uit te wijken naar een van de grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Woon je niet in de buurt dan heb je dus pech, tenzij je in Haarlem woont, want daar opent binnenkort New Vegas haar deuren. Een bijzonder hip vegan restaurant met een gezonde dosis Hollandse ambitie.

Ontstaan New Vegas

Het verhaal over het ontstaan van New Vegas begint ten tijde van het tv-programma Utopia. Haarlemmers Bas Veldhoven en Dominique Gruter deden mee aan dat programma en zijn sinds drie jaar een echt stelletje en zijn inmiddels verloofd. Na hun vertrek uit Utopia kochten de twee een woning in Haarlem en gebruikten de stad als uitvalsbasis voor een veganistisch pop-up restaurant op Valentijnsdag aan de Nieuwe Gracht in Haarlem. Dat bleek een schot in de roos. Van het een kwam het ander en dus mogen de Haarlemmers zich vanaf 25 december laten verwennen in de nieuwe culinaire aanwinst New Vegas aan de Koningstraat 5 in Haarlem.

Lees ook: Vegan ‘all-you-can-eat’ in Rotterdam!

New Vegas

New Vegas moet de plek worden waar iedereen zich thuis voelt: vegans en non-vegans. ‘Het plantaardige concept vormt de basis’, aldus Bas en Dominique. ‘We willen veganisme anders op de kaart zetten. Wij willen de plek worden voor iedereen. Of je nou vegan, flexi of carnivoor bent, voor iedereen willen wij een plantaardige uitkomst zijn. Denk aan gerechten die iedereen wel kent zoals; fish & chips, pulled pork, carpaccio, kaasfondue, tosti’s, burgers, etc. Alles wat in dierlijke variant bestaat willen wij plantaardiger maken!”

Nieuw vegan restaurant is een schot in de roos

Bas en Dominque zijn ervan overtuigd dat New Vegas in een duidelijke behoefte gaat voorzien. Het maakt volgens de twee jonge ondernemers een einde aan de problemen de veel vegans tegenkomen als ze buiten de deur willen eten. “Wij houden van uit eten gaan. Maar voor ons werd dat in Haarlem steeds minder leuk. In het begin werden we raar aangekeken en tot nu waren de opties voor ons beperkt. Wij denken dat Haarlem klaar is voor de nieuwe manier van eten en wij denken zelfs dat Haarlem daarin niet achter mag blijven.”