jumbo-vegan-thedailygreen

Jumbo vergroot zijn vega(n) assortiment

Supermarkt Jumbo werkt sinds 2017 hard om vegan een mainstream imago te geven. Dat lukt aardig. Met de introductie van het eigen vegan huismerk Veggie Chef heeft men inmiddels een behoorlijke lijn herkenbare vegan producten in de schappen liggen die gretig aftrek vinden en op waarde gewaardeerd worden. Om aan de veranderende vraag te voldoen gaat de grootgrutter het assortiment uitbreiden en komen er de komende weken een vijtiental producten bij die het assortiment vegan producten compleet moet maken. In totaal zal Jumbo dan maar liefst 60 verschillende vegan producten verkopen. Het gaat dus de goede kant op.

Veggie Chef assortiment

Een van de nieuwe producten in het Veggie Chef assortiment is een verse burger op basis van champignons, vers gehakt op basis van soja en verse vega-vleeswaren als vegetarische filet américain en vega-kipkerriesalade. Naast de verse vegan producten kunnen de klanten van Jumbo ook kiezen voor een vegan ovenkroket en -bitterbal met een vulling van oesterzwam. Een bijzonder detail: de oesterzwammen worden duurzaam gekweekt met het koffiedik van La Place.

Mocht deze vegan uitbreiding van het bestaande assortiment nog niet voldoende zijn, er zit nog meer in de pijpleiding. Ook in het diepvriesgedeelte zijn er uitbreidingen te verwachten. Zo komen er diepvriessnacks op basis van kaas en soja met onder andere kaas-, kip- en chili-nuggets.

Geen vlees eten is niet ingewikkeld

De uitbreiding van het assortiment vegan producten is een logisch van de verandering van het wensenpakket van de consument volgens Colette Cloosterman-Van Eerd, Jumbo-cco:

‘Geen vlees eten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, met onze Veggie Chef-producten bewijzen we dat er eindeloos veel makkelijke en lekkere alternatieven zijn. Wij willen onze klanten graag inspireren vaker vegetarisch of vegan te eten en hen helpen met de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon. Ons initiatief Veggie Maandag dat wij eerder geïntroduceerd hebben past hier goed bij. Het is een inspiratiebron met lekkere recepten om elke maandag vega(n) te eten.’