huis-isoleren-thedailygreen-2

Je huis isoleren als een pro: 4 eenvoudige tips!

Energie besparen is iets wat we allemaal willen. Voornamelijk voor het milieu, maar natuurlijk ook voor de portemonnee. Want elektriciteit wordt steeds duurder… Een goede manier om te voorkomen dat je onnodig veel energie verbruikt is het goed isoleren van je huis. Hoe pak je dit aan? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

1 Zorg dat je leidingen warm blijven

Warm water hebben we allemaal nodig. Voor de vaatwasser, voor de wasmachine, of bijvoorbeeld om een douche te nemen. Dit water wordt waarschijnlijk verwarmd door je boiler waarna het via warmwaterleidingen bij de kraan uitkomt. Een goede manier van isolatie is het inpakken van deze warmwaterleidingen. Zo voorkom je dat het water snel afkoelt en bespaar je aardig wat energie. Hoe doe je dit? Je kunt dit bijvoorbeeld doen door schuimrubberen hoesjes om de leiding heen te doen.

2 Goede ramen

Ten tweede is het natuurlijk belangrijk om de warmte binnenshuis te houden en zo min mogelijk kou naar binnen te laten. Dit kun je doen door voor dubbel of zelfs triple glas te kiezen. Tussen deze lagen glas komt namelijk lucht te zitten en deze lucht zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten blijft. In de zomer werkt dit overigens andersom, dan blijft de kou binnen en de warmte buiten. Ideaal dus! Je kunt dit glas online bestellen bij winkels zoals GlasGigant.

huis-isoleren-thedailygreen

Lees ook: 10 manieren om je energieverbruik te beperken!

3 Voorkom kieren

Goede ramen is niet het enigste wat je kunt doen om je huis goed te isoleren. Zo kun je overal dubbel glas hebben, maar als er kieren in je woning zitten, dan zal dit weinig helpen. Ga, wanneer je tijd hebt, je hele huis af en vul de kieren. Denk aan kieren naast de ramen, onder deuren, of in de hoeken. Ook is het aan te raden om de brievenbus te controleren. Bij sommige brievenbussen komt er namelijk koude lucht naar binnen.

4 Check de verwarming

De meeste Nederlandse huizen worden verwarmd door radiatoren. Deze radiatoren hangen vaak aan de muur en verwarmen 360 graden rond. Dus ook richting de muur. Deze plek hoeft natuurlijk helemaal niet verwarmd te worden. Een manier om ervoor te zorgen dat de warmte de juiste kant op straalt is het plaatsen van reflecterende folie. Plak deze folie achter de radiator op de muur, zodat deze als het ware de warmte weerkaatst. Zorg er ook voor dat de ruimte voor de radiator vrij is. Zo kan de warmte effectief je huis in gaan.

Zo, dit waren onze 4 tips. Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!