bedrijf-verduurzamen-thedailygreen

Je bedrijf verduurzamen in 2020: 4 praktische tips!

Duurzaamheid is de afgelopen Jaren een hot topic, zo ook in het bedrijfsleven. Bedrijven willen massaal verduurzamen en dat is natuurlijk alleen maar goed. Grote bedrijven hebben natuurlijk gigantische budgetten, maar ook kleine ondernemingen willen graag verduurzamen. Hoe pak je dit anno 2020 aan? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

1 Elektrisch rijden

De meeste bedrijven maken gebruik van leaseauto’s. Door te leasen kun je mooie nieuwe auto’s rijden zonder dat je de dure aanschafprijs moet betalen. Daar kun je mee aankomen bij een klant! Dit is een van de meest voor de hand liggende mogelijkheden om je bedrijf te verduurzamen, want waarom zou je geen elektrische auto leasen? Er zijn vandaag de dag behoorlijk wat luxe elektrische auto’s op de markt die kunt leasen. Denk bijvoorbeeld aan een tesla model 3 leasen. Dit is een auto met een professionele uitstraling én volledig elektrisch. Bekijk de elektrische auto’s van andere merken en rijd ook zakelijk elektrisch! 

2 Duurzaam energieverbruik

Naast de uitstoot van transport, is het ook belangrijk om te focussen op de elektriciteit die je als bedrijf verbruikt. Daar valt namelijk ook eenvoudig veel winst te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de lampen op kantoor voor zuinige ledlampen, het uitzetten van lichten in ruimtes die niet gebruikt worden, geen computers die nachtenlang op ‘stand-by’ staan, en het lager zetten van de verwarming. Ook raden we aan om over te schakelen op duurzame stroom. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders die groene energie aanbieden. Ook kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te laten installeren. Dit kost een duit bij de aanschaf, maar vervolgens heb je jarenlang gratis stroom én duurzaam wel te verstaan!

3 Recyclen

Afval heeft ook een negatieve impact op het milieu. Denk aan plastic verpakkingen, maar ook papier en laatstgenoemde wordt veel gebruikt op kantoor. Een duurzame afvalverwerking is dus een absolute must anno 2020. Zorg dat het afval op het werk gescheiden wordt en hergebruik papier indien mogelijk. Het beste kun je er natuurlijk voor zorgen dat je als bedrijf minder afval produceert. Maak zo min mogelijk gebruik van wegwerpplastic. Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en kies voor gerecycled papier.

4 Duurzame bank

Als laatste tip: kies voor een duurzame bank. Een duurzame bank financiert bijvoorbeeld geen oliebedrijven, maar alleen duurzame projecten. Daarnaast kost dit je verder niets extra!

Hoe duurzaam is het bedrijf waar jij werkzaam bent? Laat het ons weten in de reacties hieronder!