Quinoa-Quinoasalade-thedailygreen

Heerlijk vegan recept: Quinoasalade met avocado en paprika!

Steeds meer mensen volgen een veganistisch dieet. Voor hun gezondheid, voor de dieren, of natuurlijk voor het milieu. De vlees- en zuivelindustrie heeft een grote negatieve impact op het milieu. Plantaardig eten is dan ook een goede beslissing wanneer je zelf je steentje bij wilt dragen aan het milieu. De meeste gerechten bevatten echter vlees, vis of zuivel. Gelukkig zijn er ook veel gerechten die je eenvoudig kunt veganizen. Ook zijn er gerechten die van zichzelf al vegan zijn, zoals onderstaand gerecht. Deze overheerlijke quinoasalade met avocado en paprika is voedzaam, gezond en overheerlijk! Hoe maak je dit gerecht?

Quinoa: veelzijdig en voedzaam!

Quinoa is een van de meest populaire superfoods ter wereld. Vol met proteïne, vezels en mineralen. Bovendien is Quinoa glutenvrij. Quinoa staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen. Naast eiwitten, vezels en aminozuren, zit dit goedje ook boordevol magnesium. En zowel veganisten als vleeseters krijgen vaak te weinig magnesium binnen. Onderstaand gerecht met quinoa is eenvoudig te maken en erg voedzaam. Zo bevat dit gerecht per persoon: 565 kcal, 10 g eiwit, 39 g vet waarvan 5 g verzadigd, 38 g koolhydraten en 11 g voedingsvezels.

vegan-recept-quinoasalade-thedailygreen

Lees ook: Op welke voedingsstoffen moet je letten als vegan?

Wat zijn de ingrediënten?

Dit gerecht zit boordevol groente én de gezonde quinoa natuurlijk. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 4 personen:

  • – 200 gram quinoa (van bijvoorbeeld Lassie). 
  • – 4 el citroensap
  • – 8 el olijfolie
  • – 1 tl paprikapoeder (pikant)
  • – 2 Rode paprika’s (in blokjes)
  • – 2 Gele paprika’s (in blokjes)
  • – 2 avocado’s
  • – 4 eetlepels verse peterselie of koriander (fijngehakt)
  • – 10 cherrytomaatjes

De bereiding

De bereiding van dit gerecht neemt slechts 20 minuten in beslag. Hoe maak je dit gerecht?

  1. Spoel de quinoa goed in een zeef met water. Kook de quinoa in 300 ml water met een snufje zout voor 8 minuten. Doe nu de deksel op de pan en laat de quinoa nog 10 minuten in de warme pan zitten.
  2. Meng 4 eetlepels citroensap met de olijfolie, zout, peper en paprikapoeder tot het een dressing vormt. Meng dit door de warme quinoa en voeg de paprikablokjes aan het geheel toe.
  3. Laat de salade afkoelen en schil de avocado’s. Snijd de avocado in plakjes en sprenkel hier citroensap overheen (zo verkleurt de avocado niet).
  4. Mix de quinoa salade met de fijngehakte peterselie en garneer met de schijfjes avocado en cherrytomaten.

Bron: Quinoasalade van Lassie