meghan markle vegan thedailygreen

Prins Harry en Prinses Meghan kiezen voor ‘vegan’ babykamer!

Eind april is het zover, dan mogen de gasten van Meghan Markle en prins Harry gaan genieten van beschuit met muisjes. Meghan is tegen die tijd uitgerekend en dus draait de Britse geruchten machine op volle toeren. Of het een jongen of meisje gaat worden weten alleen de aanstaande ouders. Wat we in ieder geval wel weten is dat de babykamer van de jongste koninklijk telg volledig vegan zal zijn. Inderdaad, de Britse royals geven het goede voorbeeld.

Vegan-verf voor de babykamer

Waar denk je aan als je een babykamer gaat inrichten? Juist, de kleurstelling. Dat de Harry en Meghan dus ook en wonder boven wonder blijkt dat ze hebben gekozen voor vegan-verf. Geheel vrij van dierlijke producten dus. Op zich is hun keuze niet zo heel gek, met name prins Harry heeft een groot hart voor de natuur. Goede zet van de prins om zijn kleine meid of kleine jongen op die manier een goede start te geven.

meghan markle vegan thedailygreen 2

Lees ook: 10 tips voor een milieuvriendelijk huis!

Gewone verf is niet altijd vegan

Wellicht sta je even met je ogen te knipperen als je de term ‘vegan-verf’ hoort. Is verf dat niet altijd vegan? Nee, zegt Daniel Brooks, mede-eigenaar van het bedrijf Painting Columbus in Amerika.

“De meeste mensen realiseren zich misschien niet dat de gewone verf veel dierlijke producten bevat. Zo kan er caseïne in zitten, het primaire eiwit in melk, schellak, een hars dat wordt afgescheiden door de vrouwelijke lakwant en ossengal, die afkomstig is van koeien.”

Ga naar een doe-het-zelf zaak en het overgrote deel van de aangeboden verf, bevat ofwel een van dieren afgeleid ingrediënt ofwel een ingrediënt dat op dieren is getest.

meghan markle vegan thedailygreen 3

Lees ook: 5 duurzame decoratietips!

Auro vegan-verf nr. 524

Dan rest dus de vraag welke verf het Britse koninklijke stel ging gebruiken voor de slaapkamer van hun baby? Meghan en Harry hebben gekozen voor een verf van het merk Auro. Volgens de website van de producent van de verf is hun verf volledige vegan. “Onze producten bevatten 99 procent natuurlijke grondstoffen die afkomstig zijn van milieuvriendelijke bronnen en worden geproduceerd met behulp van een duurzame ecologische cyclus.” Hoewel alle verven milieuvriendelijk zijn, zijn niet alle verven van het merk veganistisch. Momenteel is de enige vegan Auro-verf, nr. 524 in standaard wit. Dat is naar verluidt de kleur die Meghan en Harry gekozen hebben voor hun babykamer!

Wat vind jij van deze vegan babykamer? Laat het ons weten in de reacties hieronder!