hennep-bandjes-festival-thedailygreen

Gronings festival doet test met polsbandjes van hennep!

Al eerder wisten we je te vertellen dat de Nederlandse festivalganger zich mag verheugen op een meer duurzame festivalervaring. Zo wer het aantal eenmalige verpakkingen voor consumpties beperkt en werd er effectiever gewerkt aan het schoonhouden en schoonmaken van het festivalterrein. Allemaal goede initiatieven, maar om het echt duurzaam te maken was er nog een klein puntje wat getackeld moest worden: de polsbandjes.

De doorgewinterde festivalbezoeker heeft inmiddels talloze bandjes weten te verzamelen als aandenken. De bekende toegangsbandjes draag je om je pols en zijn helaas nog altijd van het minder milieuvriendelijke plastic gemaakt. Als het aan de organisatie van Paradigm in Groningen ligt gaat dat veranderen. Zij zijn het eerste festival in Nederland wat gaat werken met duurzame polsbandjes. 

Artiesten krijgen toegangsbandjes van hennep

De artiesten die optreden op het festival Paradigm in Groningen krijgen dit weekend een duurzaam polsbandje bij de ingang. Dit is geen plastic bandje, maar is gemaakt van hennep. Het bandje biedt behalve toegang tot het festivalterrein nog een ander leuk voordeel. Het bevat namelijk een aantal hennepzaadjes.

festival-groningen-thedailygreen

Lees ook: 4 wonderbaarlijke toepassingen van hennep!

Duurzaamheid

Het toegangsbandje van hennep is een initiatief van de 22-jarige designstudente Tessa Hesseling van Academie Minerva in Groningen. Zij is bezig met een uitgebreide praktijktest van het product in samenwerking met Innofest. Deze organisatie houdt zich bezig met het testen van producten door middel van het uitdelen van prototypes. Mocht dit hennepbandje succesvol blijken te zijn, dan zal het op grotere schaal worden uitgetest.

Blijvende herinnering

“Ik ben op zoek gegaan naar materiaal dat een tijdje meegaat en kwam daarbij uit op hennep”, zei Hesseling in een interview met RTV Noord. Op deze manieren krijgen bezoekers een blijvende herinnering aan het festival. “Ze kunnen het plantje laten groeien als levend aandenken aan het festival.”

Via: Nos.nl