duurzaam-vakantie-eigen-land-thedailygreen

Duurzaam op vakantie in eigen land: 3 tips!

Vanwege het coronavirus is het op dit moment nog onzeker of we in de zomer naar het buitenland op vakantie kunnen. Veel mensen willen het risico niet nemen. Sowieso is het boeken van een vakantie naar het buitenland voor komende zomer niet slim, aangezien we nog niet weten wat de stand van zaken op dat moment is met het coronavirus. Laat staan dat je weet hoe het dan gaat in het land waar je naar op vakantie wil. Waarschijnlijk is het echter wel gewoon mogelijk om in eigen land op vakantie te gaan. En gelukkig zijn er genoeg mooie plekjes om te ontdekken in Nederland. Bovendien is het ook nog eens een stuk duurzamer om een keer dichtbij huis te blijven. Het is heel goed voor het milieu dat mensen een keer niet het vliegtuig naar verre zonnige oorden pakken. Wij geven je enkele tips voor leuke vakantiebestemmingen in Nederland, ideaal voor een duurzame vakantie.

Strandvakantie in Nederland

Ben je nou een echte strandliefhebber? Dan kun je ook gewoon in Nederland op vakantie. Het westen van ons land heeft namelijk prachtige standen, evenals de verschillende Waddeneilanden. En aangezien het in de zomer hier tegenwoordig vaak ook ruim boven de 30 graden is, kun je ook prima in Nederland gaan liggen bakken in de zon en genieten van de zee. Het mooie aan de Nederlandse stranden is dat bijna overal duinen zich dichtbij bevinden. Deze duinen lenen zich uitstekend voor een stevige wandeling of intensieve fietstocht.

De rust van het oosten

Hoewel het niet de populairste bestemming is voor een binnenlandse vakantie, is het oosten van ons land ook een absolute aanrader. In Drenthe en Overijssel heb je prachtige natuurgebieden en kun je even bijkomen van het drukke leven. Het lijkt hier allemaal net even een tandje rustiger te gaan, iets wat veel mensen wel kunnen gebruiken. Drenthe en Overijssel lenen zich uitstekend voor wandel- en fietstochten, bijvoorbeeld langs de verschillende hunebedden of door de uitgestrekte weilanden. Een bungalow in Drenthe of een vakantiehuis in Overijssel kun je eenvoudig online boeken.

Roadtrippen door Nederland

De meeste Nederlanders komen niet vaak aan de andere kant van het land en kennen eigenlijk alleen de omgeving waarin ze wonen. Des te leuker is om ons land te ontdekken door middel van een roadtrip. Roadtrippen is een steeds populairdere vorm van vakantie en is ook zeker toepasbaar op Nederland. Reis bijvoorbeeld van noord naar zuid of oost naar west en neem onderweg genoeg tijd om te genieten van de prachtige plekjes van ons land. Wil je toch nog een beetje het Toscane gevoel krijgen? Dan is het een aanrader om ook zeker Limburg te betrekken in je roadtrip. Daar heb je namelijk prachtige heuvellandschappen, die wel iets weg hebben van het Noordwesten van Italië.