vegan-restaurants-randstad-thedailygreen

Dit zijn de 5 lekkerste vegan restaurants in de randstad!

Een beetje vegan houdt van het leven en het genieten van een goede, gezonde maaltijd is dan ook een vast onderdeel van het leven. Nu kan het koken een leuke hobby zijn, maar af en toe is het ook lekker om je smaakpapillen te verwennen zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen. Lekker uit eten dus, maar waar ga je naar toe? Wij hebben de 5 lekkerste vegan restaurants in de randstad op een rijtje gezet!

Vegan restaurants in de randstad

Als je als vegetariër, veganist of flexitariër eens lekker uit wil eten, dan is de keuze in de meeste restaurants vrij vaak beperkt tot het bordje gemengde groenten en wat rijst. Dat kan gelukkig ook anders. Mocht je in de randstad wonen, of er vlakbij dan tref je het. In de randstad is namelijk een behoorlijk ruime keus aan vegan restaurants waar zelfs de meest veeleisende vegan zijn of haar vingers bij aflikt. De vijf leukste zaken hebben we alvast voor je opgezocht.

vegan-restaurants-thedailygreen

Lees ook: Vegan Junk Food Bar opent ook zijn deuren in Rotterdam!

Hortus (Den Haag)

Hortus is geen gewoon restaurant, dit is puur genieten op niveau. Een degelijke gastronomisch ingestelde keuken bereid zowel vegetarische, veganistische als niet-vegetarische gerechten. Is je partner dus nog steeds non-vegan, dan is dit de plek om te gaan tafelen. Dat de fris ingerichte zaak aan een van de leukste pleinen van Den Haag ligt, is natuurlijk extra reden om een kijkje te nemen.

Hortus, Anna Paulownaplein 3, Den Haag


Gare du Nord (Rotterdam)

Gare du Nord is geen restaurant, maar een authentiek Bio-Vegan-Bistro. Vegetarisch genieten van biologisch verantwoorde gerechten zonde dierenleed, zoals ze het zelf zeggen. Geen uitgebreid diner dus, maar wel een overheerlijke lunch.

Adres: Gare du Nord, Anthoniestraat 2, Rotterdam


Bla Bla (Rotterdam)

Niet echt een naam waarbij je direct aan een goed vegetarisch restaurant denkt. Toch is Bla Bla is staat om je op een aangename manier te verrassen met een keur aan vegetarische gerechten. Al dat lekkers is geïnspireerd op verschillende keukens, elke winstreek is daarmee goed vertegenwoordigd.

Adres: Bla Bla, Piet Heynsplein 35, Rotterdam


Op Hodenpijl (Delft)

Eten in Delft is een groot (vegetarisch) feest. Althans, als je van vers, biologisch en vegetarisch houdt. Verser dan dit is haast niet mogelijk, alle ingrediënten komen namelijk rechtstreeks uit eigen tuin. Onbespoten, gewoon puur natuur. Dat betekent echter wel dat geen enkel menu standaard is, alles wordt op het moment van bestellen gemaakt.

Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20-22, Delft (Schipluiden)


Hills Mills (Delft)

We blijven even in Delft, want na 40 jaar horeca ervaring heeft Shahzad ‘Papa’ Kazmi eindelijk zijn eigen restaurant. Bijzonder, want behalve vegetarisch is Hills Mills ook het enige vega-restaurant waar het eten ook nog eens gluten vrij is. De gerechten zijn verrassend origineel worden met liefde en respect bereid.Is het je bevallen, vraag dan naar Kazmi’s eigen kookboek voor de nodige inspiratie als je thuis aan de slag gaat.

Hills Mills, Oude Langendijk 6, Den Haag


Zo, dit waren onze favorieten! Wat is jouw favoriete vegan restaurant in de randstad? Laat het ons weten in de reacties hieronder!