nadelen-veganist-thedailygreen

Dit zijn de 3 moeilijkste dingen aan veganist zijn

Steeds meer mensen kiezen ervoor om het roer om te gooien en en bijdrage te leveren aan een beter milieu. Kies je voor een vegan lifestyle, dan heeft dat gelijk impact. Je levert daarmee al direct een bijdrage aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Slimme actie dus. Ook al heeft een vegan lifestyle een duidelijke meerwaarde, toch zijn er behoorlijk wat uitdagingen voor de hedendaagse veganist. Niet iedereen is pro-vegan en vaak loop je tegen een muur van onwetendheid op. Goede reden dus om alle vooroordelen en moeilijkheden op een rij te zetten die je als vegan liefhebber kunt tegenkomen.

1. Een vegan-vriendelijk restaurant vinden

Met de toenemende populariteit van een veganistische leefstijl zou je verwachten dat de maatschappij daar handig op inspeelt. Helaas, de ontnuchterende werkelijkheid is anders. Ga je bijvoorbeeld bij je favoriete brasserie lunchen, verwacht dan ook geen uitgebreide keuzelijst met talloze vegan maaltijden. Bovendien is vegetarisch toch echt iets anders dan veganistisch eten. Kortom, vraag wat er bij, op en in de maaltijd zit. Die lekkere falafel-salade ziet er op de kaart wellicht lekker uit, maar de saus is wellicht niet zo heel erg vegan-proof. Blijven opletten dus.

2. Daten met een non-veganist

Als je al een happy single bent én vegan, dan weet je ongetwijfeld wat de uitdagingen zijn: het vinden van de geschikte partner. Dat valt niet mee, want het overtuigen van je nieuwe verovering om ook helemaal vegan te gaan is een onbegonnen zaak. En als jij wel vegan bent maar hij of zij niet, ga je dan wel een stukje vlees bakken voor je partner? Nee, inderdaad, dat zorgt dus voor een strijd. Menig relatie is er op stuk gelopen, je wilt immers dat er rekening wordt gehouden met elkaar. Het vinden van een leuk restaurant is dus een hele opgave. Zit immers maar een leuke zaak te vinden waar je beide aan je trekken komt. Heb je de naald in de hooiberg gevonden die jouw keuze voor een vegan lifestyle wel kan respecteren, doe er dan alles aan om hem / haar te behouden. Zij zijn echt zeldzaam.

nadelen-veganist-thedailygreen-2

Lees ook: 5 handige tips voor de beginnende vegan!

3. De sociale kant

Gezellig lekker borrelen met je collega’s op vrijdag, een verjaardagsfeest van een van je vrienden of een familiebezoek. Het zijn die situaties die je confronteren met de andere kant van het vegan zijn. Leuk zo’n feestje, maar vaak dringt het niet echt tot de gastheer of gastvrouw door wat vegan zijn betekent. De kaasblokjes moet je maar respectvol afwijzen, net als de stukjes worst en de toastjes met zalm of eisalade. Goede tip: werp je op als organisator van de volgende vrijdagmiddagborrel of biedt aan om voor je vrienden de volgende verjaardag in dat ene restaurant te vieren waarvan je weet dat ze ook heerlijke vegan hapjes hebben. Het is tevens de ideale gelegenheid om aan je vrienden en collega’s te laten zien dat jouw vegan leefstijl geen beperking, maar juist een verrijking is. Doen dus.

Wat vind jij het moeilijkste aan veganist zijn? Laat het ons weten in de reacties hieronder!