lewis-hamilton-vegan-restaurants-thedailygreen

De vegan restaurants van Lewis Hamilton groeien door

Dat de Brexit nadelig is voor zowel de Britten als de Europeanen is ondertussen duidelijk. Kom je net uit het Verenigd Koninkrijk terug en heb je belegde broodjes bij, dan kun je er zeker van zijn dat deze in beslag worden genomen. Toch is er ook een goede reden om jaloers te zijn. Zo gaat NeatBurger maar liefst vijf nieuwe vestigingen openen in Londen.

De vegan keten van Lewis Hamilton

Neat Burger is het plantaardige fastfoodmerk met onder andere Lewis Hamilton, de wereldkampioen Formule 1, als mede-eigenaar. De veganistische keten heeft momenteel drie locaties in Londen: in Mayfair, Camden en Soho. De vierde vestiging zal in maart worden geopend in Victoria waarna er nog vier zullen volgen waaronder een in het beruchte Canary Wharf in april. De exacte locaties voor de andere drie restaurants moeten nog worden bevestigd, maar omvatten in ieder geval het centrum van Londen, Soho en mogelijk komt er ook een vestiging in het winkelcentrum Westeld. In de tweede helft van 2021 komt er een zesde locatie bij waarna nog drie vestigingen buiten Londen worden toegevoegd.

neat-burger-thedailygreen

Lees ook: Lewis Hamilton wil einde maken aan dolfijnenshows!

Verdienen aan vegan

Kortom, groen is de nieuwe succesformule en er mag dus flink worden verdiend aan vegan. Onder het motto ‘stilstand is achteruitgang, kijkt met ook al verder: de groep zal namelijk de plannen voor internationale expansie in de komende maanden aankondigen. Dat is overigens geen grootspraak, er zijn al diverse franchiseovereenkomsten gesloten met ondernemers in een aantal steden waaronder Los Angeles.

Menu wordt uitgebreid

De groei van Neat Burger is niet zo heel gek: terwijl het menu van Neat Burger voorheen beperkt was tot slechts drie variaties (The Neat, The Cheese en The Chick’n), gaat men er nu een vierde burger aan toevoegen. Eerder kon men ook al een plantaardige hotdog variatie, friet van zoete aardappelen en aardappelkoekjes bestellen. De nieuwe burger laat weinig aan de fantasie over en heeft de weinig inspirerende naam Filet-no-Fish gekregen. Het is naar eigen zeggen de eerste plantaardige visburger in het Verenigd Koninkrijk wat op de menukaart van een fastfoodrestaurant staat.

Visburger met jackfruit als basis

De Filet-No-Fish burger is gemaakt van een duurzaam geproduceerd  jackfruitpasteitje gemaakt door producent Jack & Bry. De Filet-noFish burger wordt gekookt in jasje van paneermeel, gegarneerd met tartaarsaus en sla, en geserveerd op een zacht broodje. Heerlijk dus! Optioneel kan je als vegan kiezen voor een plakje vegan-kaas om het helemaal af te maken.

Nu nog enkel afhalen en bezorgen

Bovenstaande klinkt natuurlijk een beetje vreemd. Tijdens de lockdown zijn ook de Britse restaurants gesloten en dus zijn de huidige drie vestiging van Neat Burger afhaallocaties geworden. Ben je echt lui, dan kan je favoriete burger ook gewoon bezorgd worden.