vegan-junkfoodbar-uitbreiding-thedailygreen

De Vegan Junk Food Bar gaat internationaal en opent vestiging in deze prachtige stad!

De liefde voor vegan producten groeit bijna net zo hard als de snelheid waarmee Zwarte Piet in de ban wordt gedaan. Dat is goed nieuws voor iedereen die het plantaardige menu een warm hart toe draagt. Dat betekent niet alleen dat we bewust kiezen voor een gezonde levensstijl, ook in economisch opzicht is dat goed nieuws. Uiteraard betekent dat ook dat er mogelijkheden ontstaan voor expansie. De Nederlandse keten Vegan Junk Food Bar (VJFB) is daar het meest recente voorbeeld van. Zij  openen binnenkort de eerste internationale vesting buit Nederland, in het Spaanse Barcelona! ​​

De grote vegan-expansie 

De nieuwe locatie van de Vegan Junk Food Bar is gelegen in de wijk El Born en biedt dezelfde kleurrijke en eigenzinnige sfeer als de bekende Nederlandse vestigingen. Het menu bestaat zoals je mag verwachten uit creatieve sandwiches zoals de Daddy Mc Chik’n (veganistische kip, spek, groenten en speciale “Daddy” -saus met de bijbehorende roze en blauw getinte broodjes). Ook de “freak” frietjes, geserveerd met een verscheidenheid aan kleurrijke toppings en een selectie veganistische visgerechten, waaronder sashimi, de Vegan ZeaStar (een samenwerking tussen de Vegan Junk Food Bar en adviesbureau Vegan XL). Daarnaast kunnen de Spaanse vegans helemaal los gaan op een creatief cocktailmenu. De vestiging in Barcelona zal volgens de Spaanse corona-voorschriften opereren om zo veilig mogelijk te kunnen werken en de gasten een corona-proof vegan ervaring te geven.

Bron: VeganJunkfoodBar

De eerste Vegan Junk Food Bar

De Vegan Junk Food Bar opende in 2017 haar eerste vestiging in Amsterdam en inmiddels heeft men vijf vestiging in de rest van het land. De wens om verder te groeien bleek al eerder aanwezig te zijn. In augustus maakte het bedrijf bekend dat het op zoek ging naar franchisepartners met ervaring hebben in de horeca. Op die manier hoopt men het aantal vestigingen de komende jaren uit te breiden. Men gokt op zo’n 10 tot 100 vestigingen. De keten heeft onlangs haar eerste franchiseovereenkomst getekend en zal ook in andere Spaanse steden gaan uitbreiden. Zo bestaan er al vergevorderde plannen voor een vestiging in  naar andere locaties in Madrid. In een later stadium komen er ook vestigingen in andere Europese landen.