klimaatprotesten-wereldwijd-thedailygreen

De klimaatprotesten wereldwijd: de mooiste plaatjes op een rijtje!

Deze week vinden er wereldwijd duizenden klimaatprotesten plaats. Volgende week vindt de klimaattop van de Verenigde Naties plaats. Om deze top onder de aandacht te brengen protesteren wereldwijd honderdduizenden scholieren en milieuactivisten. Wij hebben de mooiste kiekjes op een rijtje gezet!

Duizenden mensen in het warme Madrid

In de Spaanse hoofdstad stond men vanochtend vroeg al te demonstreren. In Madrid waren zo’n 3.500 activisten aanwezig.

Zonnig protest in Londen

Ook in het Verenigd Koninkrijk speelt de klimaatcrisis. Er zijn geen exacte aantallen bekend, maar het schijnt dat er door het hele land duizenden protesten worden georganiseerd. In de grote steden sluiten ook enkele winkels hun deuren om te protesteren.

Update: in London zijn 100.000+ activisten aanwezig!


Honderdduizend man in Melbourne!

Australië pakt groot uit met de protesten. Zo zijn er naar verluid 80.000 demonstranten in Sydney en in Melbourne zijn er maar liefst 100.000 op de been!

Klimaattop in New York

De klimaattop is op 27 september in New York. De Greta Thunberg zal ook aanwezig zijn. De klimaatactiviste reisde per zeilboot af naar het Amerikaanse continent om een statement te maken. Ook in New York werd dus gedemonstreerd. Exacte aantallen zijn onbekend, maar het gaat om duizenden scholieren.

Sfeer in Italië

Ook in de Italiaanse steden wordt flink gedemonstreerd. Vooral in Rome en Milaan zijn grote groepen aanwezig.

50.000 aanwezig in Hamburg

We sluiten af met deze foto van bovenaf. In Duitsland wordt door de jongeren veel aandacht besteed aan de klimaatsituatie. In Berlijn zijn vandaag naar schatting 270.000 mensen aanwezig en ook in Hamburg zijn tienduizenden mensen op de been.

Ook Istanbul doet mee

Waar de Turkse president niet erg actief is in het tegengaan van de klimaatverandering, wordt er in Istanbul toch door het volk gedemonstreerd. Dit scherpe spandoek werd vandaag gespot in de Turkse stad.

Brussel is ‘hot’

‘We are hotter than the climate’ werd er vandaag in Brussel luidkeels gezongen door de aanwezigen. Ook hier was de opkomst groot, net zoals bij de klimaatmars eerder dit jaar.

Onze hoofdstad!

We sluiten dit artikel af met onze eigen hoofdstad. Vandaag werd er, net zoals eerder dit jaar, weer gedemonstreerd in Amsterdam. Er waren niet zoveel man op de been als eerder dit jaar, maar toch liepen duizenden mensen mee met het klimaatprotest vanaf het Nationaal monument langs de grachten.

En? Was jij ook aan het demonstreren vandaag? Of vind je demonstreren niet de juiste manier? We horen graag hoe jij hierover denkt!