duurzame-energie-providers-thedailygreen

De energieprijzen gaan omlaag: ideaal moment om over te stappen op een duurzame leverancier!

2020 is tot nu toe een zeer turbulent jaar geweest: het coronavirus heeft het normale leven overhoop gegooid. Door het virus is ook de economie ernstig geraakt en dan zeggen experts dat de grootste klap nog moet komen. Het zijn al met al best onzekere tijden waarin veel mensen graag wat willen besparen maar ook goed willen doen voor de aarde. Doordat de energieprijzen dalen is dit een ideaal moment om over te stappen naar een duurzame energieleverancier. Je gaat dan waarschijnlijk minder betalen dan je nu doet maar jouw stroom wordt niet meer opgewekt met fossiele brandstoffen. Op deze pagina zetten we de meest duurzame energieleveranciers voor je op een rijtje. Eind 2019 is er onderzoek gedaan naar de meeste groene energieleveranciers door een samenwerking van onder andere de Consumentenbond en Greenpeace waarop onze bevindingen zijn gebaseerd.

Duurzame energieleveranciers

Bekende leveranciers als Greenchoice, Qwint, Eneco en Vattenfall doen het niet slecht maar ze halen de top vijf van meest duurzame energieleveranciers niet. Er zijn 5 energieleveranciers die als rapportcijfer de maximale score van 10 kunnen overleggen en dat zijn: Energie Van Ons, Pure Energie, EasyEnergy, Om en Vrijopnaam. We bespreken deze vijf aanbieders hieronder kort.

Energie Van Ons

Energie Van Ons is een bijzondere energieleveranciers omdat het bedrijf meer dan honderd energieleveranciers combineert in een pakket. Je krijgt de groene stroom geleverd van een lokaal energieproducent en de eventuele winsten worden teruggeven aan de regio in de vorm van financiële steun voor projecten zoals een nieuwe speeltuin of ontmoetingsplek.

Pure Energie

Pure Energie is al voor het zevende jaar op rij een van de meest groene energieleveranciers van Nederland en hanteert ook vrij scherpe prijzen voor de duurzame energie. Je kunt bij het afsluiten van een contract bij Pure Energie zelf kiezen van welke energiebron je het liefst af wil nemen waardoor je altijd precies weet waar jouw stroom vandaan komt. 

EasyEnergie

EasyEnergy heeft geen eigen energiebronnen maar koop alle groene energie in op de Europese markt. De inkoopprijs wordt zonder extra toeslagen doorberekend aan de klant waardoor ze vaak voordelig duurzame energie aan kunnen bieden. Je hebt natuurlijk wel vaste leveringskosten maar die bedragen bij EasyEnergy maar 5 euro per maand voor groene stroom.

Om

Ook energieleverancier Om heeft geen winstoogmerk en rekent dus scherpe prijzen voor haar groene stroom. Net als Energie Van Ons probeert Om de duurzame stroom zoveel mogelijk lokaal op te wekken en te leveren. Om staat al 5 jaar bovenaan het klassement van meest duurzame energieleveranciers. 

Vrijopnaam

De vijfde en laatste duurzame energieleverancier is Vrijopnaam. Deze energieleverancier wil vooral energie opwekken door mensen hun eigen stroom op te laten wekken. De meest gebruikte mogelijkheid hiervoor is natuurlijk zonnepanelen op het dak leggen en hier helpt Vrijopnaam graag bij. Welke duurzame energieleverancier jij kiest is afhankelijk van je eigen wensen maar als je een van deze vijf opties neemt ben je verzekert van 100% duurzame energie.