vegan auto van bmw header afbeelding
BMW

BMW introduceert ‘vegan-auto’ met diervriendelijk interieur!

Voor de milieubewuste of zelfs milieu kritische consument zijn auto’s een enorme bron van vervuiling. Wil je een beetje serieus aan de slag gaan met je eigen ecologische afdruk, dan is de auto vaak een van de zaken die je liever wilt vermijden. Met name conventionele wagens zijn extra belastend door het gebruik van fossiele brandstoffen. Afgezien van de brandstof zien we nog steeds weinig diervriendelijke interieurs want, zo is de redenatie vaak, leren bekleding heeft toch wat meer uitstraling dan dat kunstleer. Toch gaat dat langzaamaan veranderen. Als het aan BMW ligt gebeurt dat redelijk snel, zij presenteerden onlangs een prototype van de nieuwe BMW iNext, een elektrische SUV die volgens het merk een volledig veganistisch interieur krijgt.

De eerste vegan SUV ter wereld

De Duitse autofabrikant onthulde het prototype van de nieuwe SUV onlangs op de LA Auto Show. Het betreft dus een eerste concept waarbij het eindelijke ontwerp nog iets kan afwijken. De vrijgegeven afbeeldingen laten in ieder geval een indrukwekkende wagen zien. Zo zien we in de cabine van de SUV een combinatie van veel houtdetails en zijn ook de vloerdelen voorzien van hout. Opvallend is de zachtroze textielstof aan de voorkant en de diepblauwe achterbank met een asymmetrisch ontwerp. Het gehele interieur is volgens een woordvoerder van BMW gemaakt van veganistische materialen.

Vegan interieur gecombineerd met moderne techniek

Andere speciale functies zijn een touchscreen op het dashboard en aanraakgevoelige sensoren welke zijn verborgen onder het hout op de middenconsole. De bediening is vergelijkbaar met die van een smartphone. Je kunt het menu bedienen door knopjes in te drukken om bijvoorbeeld het geluidsvolume aan te passen.

bmw vegan auto in de natuur
BMW

Elektrische auto’s hebben de toekomst

Met het toegenomen milieubewustzijn, neemt ook de vraag naar milieuvriendelijke wagens toe. Het antwoord van de industrie op die nieuwe vraag is de elektrische auto. Met name de dreiging van koolstofemissies, maakt de productie van elektrische auto’s interessant. Nu is BMW niet de enige fabrikant die heil ziet in dergelijke auto’s. Dat andere bedrijf, Tesla, is al langer bezig met de productie van dergelijke wagens. Het goede nieuws is dat de tesla CEO, Elon Musk, de concurrentie toejuicht. Als er meer bedrijven die heil zien in de nieuwe manier van rijden, komt dat uiteindelijk het milieu ten goede. In de visie van Elon Musk zijn het niet de andere merken die de concurrentie vormen, maar juist de wagens die nog steeds gebruik maken van fossiele brandstoffen.

bmw vegan auto interieur
BMW

Lees ook: 3 voordelen van elektrisch rijden!

Eerste leverdatum ligt in 2021

Ondertussen is de BMW iNext al aanbeland in de testfase. Het prototype rijdt voor dat doel in de omgeving van de poolcirkel zodat men een realistisch beeld krijgt van de mogelijkheden van de wagen. De verwachting is dat de eerste vegan-vriendelijke SUV’s medio 2021 de fabriek in het Duitse Dingolfing zullen verlaten.

Via: Livekindly