billie-eilish-vegan-onderweg-thedailygreen

Dit eet vegan superster Billie Eilish op tour [video]

Billie Eilish is dé superster van dit moment. Ze is geboren op 18 december 2001 en dus pas 18 jaar oud. Toch heeft ze met nummers als ‘Bad Guy’ en ‘All the Good Girls Go to Hell’ al de nodige wereldhits op haar naam staan. Ze groeide op in een vegetarisch gezin, maar in 2014 besloot Billie Eilish volledig vegan te gaan. Wij gingen op onderzoek uit wat ze eet wanneer ze op tour is. Misschien krijg jij ook wel inspiratie.

Billie Eilish kiest haar favoriete groente

Als je deze superster een beetje volgt is het je vast al opgevallen. Of je nu de foto’s van haar eten bekijkt, haar favoriete restaurants ziet of soms zelfs een gewone post voorbij ziet komen met een plaatje, de avocado mag niet ontbreken. Gelukkig kennen ze deze groente overal en was het in 2019 zelfs een hype om avocado’s in desserts te verwerken.

Het anti-stress dessert van Billie Eilish

In vele interviews geeft Billie Eilish aan dat ze, als ze zich gestrest voelt, graag aan het bakken slaat. Zelfs op het Coachella-festival sloeg ze met Marriott Bonvoy tussen de optredens door aan het bakken. Ze bakt dan het liefste haar favoriete dessert: “peanut butter chocolate chip cookies”.

Gezond snacken doet ze graag

Iedereen heeft wel eens ‘lekkere trek’, dus waarom Billie Eilish niet? Als ze zo’n momentje heeft kiest ze voor organische chips met een gezonde twist, dus bijvoorbeeld groentechips. Lekker!

Billie Eilish eet ook graag pittig

Naast de gezonde bite houdt de wereldster ook van Takis Chips. Dit zijn pittige tortilla chips in een jasje van chilipeper en limoen. Dit bracht de makers van het programma ‘Hot Ones’ op het idee om haar uit te nodigen voor een portie echt pittig vegan eten. Hoe dat ging zie je in onderstaande video.

Naast een paar gruwelijk hete vegan happen en flink wat schuttingtaal houdt ze ook een leuk interview over haar jeugd en deelt ze voor fans interessante weetjes.

Het avondeten van Billie Eilish

Ook wanneer ze op tournee is, is een goed diner noodzakelijk. In een van de interviews over haar eetgewoonten gaf ze aan dat dit tijdens haar eerste tournee een probleem was. Ze verloor gewicht omdat ze vaak niets geschikts kon vinden. Dit leidde ertoe dat ze gewicht verloor. Inmiddels is dat echter opgelost, want er blijken voedingsdeskundigen mee te gaan die ervoor zorgen dat ze ook onderweg goed en gevarieerd vegan eet. Ook is ze blij met de toenemende populariteit van de vegan levensstijl, waardoor er steeds meer plekken zijn waar ze onderweg ook kan eten. Vraag is natuurlijk wat er dan op het menu staat.

Vegan burrito’s, salade en aardappelpuree

Als ze onderweg zelf eten maakt of laat maken kiest Billie Eilish het liefst voor een klassieker, de vegan burrito. Een logische keuze, want boontjes, groenten (waaronder uiteraard avocado) en allerlei andere vegan lekkernijen verpakt in een taco lust iedereen natuurlijk wel.

Ook aardappelpuree ontbreekt vaak niet. Zoals we al zagen houdt Billie Eilish van een twist, dus haar aardappelpuree is gemaakt van zoete aardappel met een aantal geheime vegan toevoegingen. Ze eet dit al vanaf haar kindertijd, dus inmiddels heeft ze het recept tot in de puntjes geperfectioneerd.

Hier gaat Billie Eilish uit eten

Als je op tour bent eet je natuurlijk vaak buiten de deur. In samenwerking met UberEats maakte ze in 2019 een reclamecampagne voor vegan eten. Aan de hand van haar tourschema kon je via een app precies zien welke vegan restaurants er in de buurt zaten. Inmiddels is de campagne klaarblijkelijk voorbij, want zowel de app als de routekaart met vegan restaurants on tour is niet meer te vinden. De foodwatchers die opgelet hebben weten echter inmiddels genoeg om een eigen vegan roadtrip op te zetten. Als we de data nagaan zien we dat ze ook hier vasthoud aan haar liefde voor pittig eten, in dit geval bij de Indiër en de Thai. Ook een vegan burgerrestaurant ontbreekt niet.

Een van haar favoriete restaurants is ‘Love Life Café‘ in Miami. Vooral de salades zijn een favoriet van Eilish. Overigens niet alleen om de smaak, maar ook omdat ze zo mooi worden opgemaakt dat je ze makkelijk voor Instagram kunt fotograferen. Haar favoriete salade daar bestaat volgens zeggen uit biologische boerenkool, quinoa, gemengde groenten, kikkererwten, hennepzaad, avocado (daar is tie weer) en zuivelvrije Parmezaanse kaas. Dit alles wordt natuurlijk op smaak gebracht met lekkere kruiden.

Met dit inkijkje in de keuken van Billie Eilish ‘on tour’ heb je hopelijk een aantal smakelijke suggesties opgedaan. Ook zie je dat je prima een vegan lifestyle kunt volgen als je veel onderweg bent, bijvoorbeeld door je werk. Ben jij benieuwd welke beroemdheden er nog meer vegan of plant based leven? In dit overzicht zetten we er 55 voor je op een rij. Veel leesplezier!

Bronnen: Cheatsheet en TheThings