albert-heijn-naakt-fruit-thedailygreen

Albert Heijn doet test met ‘naakte’ groenten en fruit!

Onderdeel van duurzaam leven is ook het beperken van plasticgebruik. Onze oceanen liggen vol met plastic en plastic vergaat nooit… De zero waste lifestyle wordt dan ook steeds populairder. Toch wordt het je niet bepaald makkelijk gemaakt. Plastic verpakkingen worden nog steeds (te) veel gebruikt. Albert Heijn gaat daar nu verandering in brengen, of naja ze doen in ieder geval hun best!

Groenten en fruit bij Albert Heijn

De Albert Heijn is een van de populairste supermarkten van Nederland. Voor de milieubewuste shopper is de winkel echter een hel. Dat kaas en vlees in plastic zit dat is niet verrassend, maar bij de Albert Heijn zit zelfs het meerendeel van de groenten en fruit in plastic verpakt. Vanaf volgende week maandag komt daar verandering in! De AH gaat een test van 5 weken draaien met ‘naakte’ groenten en fruit. Meer dan honderd soorten groenten en fruit zullen tijdelijk zonder plastic in de schappen komen de liggen. De oorzaak van deze beslissing is de ophef die de afgelopen tijd ontstond. Omdat bij de AH zelfs de paprika’s individueel in plastic worden (werden) verpakt. Groenten als broccoli, sla, kerstomaten, bleekselderij, peren, appels, mango’s en sinaasappelen zullen tijdelijk ‘naakt’ in de schappen liggen.

Albert Heijn supermarket

Lees ook: Unilever gaat helemaal los met de vega-rookworst!

Tijdelijk of permanent?

Waarom dan slechts voor 5 weken? Vraag je jezelf misschien af. Op deze manier wil de AH kijken hoe de kwaliteit van de verschillende groenten en fruit gewaarborgd blijft. Als de kwaliteit – in vergelijking met voorheen – achteruit gaat, dan zal besloten worden om terug te gaan naar de plastic verpakkingen. Want als door middel van een plastic verpakking de groente langer goed blijft, heeft dat op een manier ook weer voordelen voor het milieu. Wij hopen in ieder geval dat het experiment goed uitpakt en dat meer supermarkten dit initiatief zullen volgen. Want er is al genoeg plastic in de wereld!

Wat vind jij van dit initiatief? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Bron: HLN