duurzame-badkamer-2021-thedailygreen

5 tips voor een duurzame en moderne badkamer!

Bij het inrichten van een huis kijkt men vaak eerst naar de woonkamer en keuken. Daarna komen de slaapkamers en gang en pas als laatste zijn de badkamer en wc aan de beurt. Dit is best zonde want een mooie badkamer kan heel veel toevoegen aan je huis. Het is voor veel mensen namelijk een prettige plek omdat je er heerlijk kan douchen of een bad kan nemen. Veel mensen spenderen volgens onderzoek ongeveer 2 jaar van hun leven in de badkamer en dat is een prima reden om voldoende aandacht aan het inrichten van deze ruimte te besteden. Daarom zetten wij hier 5 tips voor een duurzame en moderne badkamer op een rijtje. 

Verlichting

Vaak is er in een badkamer niet veel daglicht en daarom is de juiste verlichting van groot belang. Wij adviseren altijd minimaal twee lampen in de badkamer op te hangen. Een felle lamp die geschikt is om je bijvoorbeeld op te maken of te scheren. Daarnaast een wat zachtere lamp die warm licht geeft zodat je in de avond ontspannen kunt douchen of je tanden poetsen. De juiste verlichting is functioneel maar geeft ook sfeer. 

De douchekop

Als we het over duurzaamheid en comfort hebben is de douchekop een van de belangrijkste onderdelen van de badkamer. Een duurzame douchekop kan honderden liters water per jaar besparen. Er zijn tegenwoordig douchekoppen die water besparen maar daarnaast wel het comfort van een regendouche bieden. 

Spiegels

Een goede spiegel is niet alleen praktisch, het zorgt ook voor een ruimere beleving en een mooie uitstraling van jouw badkamer. Het spiegels op maat bestellen zorgt dat je de juiste spiegel voor jouw moderne badkamer krijgt. Als je een spiegel wil combineren met opbergruimte is het waarschijnlijk een goed idee om voor een spiegelkast badkamer  te kiezen. 

De warmtewisselaar in de douche

Een slimme en duurzame manier om energie te besparen in de badkamer is een zogeheten douche-wtw. Deze warmtewisselaar hergebruikt de warmte van het douchewater dat door het putje stroomt om bijvoorbeeld de vloer te verwarmen. Dat klinkt ingewikkeld maar is in de praktijk best eenvoudig toe te passen wanneer je de badkamer gaat verbouwen. 

Rust

De badkamer is een belangrijke ruimte voor de sfeer van een woning. Veel mensen proberen zo veel mogelijk kwijt te kunnen in de badkamer maar wij adviseren juist andersom te denken. Probeer zo veel mogelijk spullen weg te werken in slimme opbergmeubels en bij ruimtegebrek misschien zelfs in andere ruimtes. In een badkamer is het van belang dat je zo min mogelijk losse dingen ziet liggen of staan, dit zorgt voor een prettige en rustige uitstraling.