vegan-lunch-to-go-thedailygreen

4 tips voor een overheerlijke vegan lunch ‘to go’!

Niks is zo lekker als een verse lunch. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je veel onderweg bent? Als je de halve dag onderweg bent heb je zelf geen tijd om een lunch in elkaar te flansen. Het veganistische aanbod bij de meeste broodjeszaken is ook erg beperkt. Als je bijvoorbeeld op kantoor zit de hele dag, kun je alles vers houden in de koelkast en op het moment zelf een lekkere lunch maken. Er is natuurlijk ook een oplossing voor jou als je de halve dag onderweg bent, namelijk een handige lunchpot. Hiermee kun je alsnog ’s ochtends een overheerlijke plantaardige lunch voorbereiden, terwijl het in de lunchpauze nog steeds heerlijk vers is. Maar wat voor heerlijke vegan lunches kun je van tevoren bereiden? Wij hebben 4 tips op een rijtje gezet!

1. Plantaardige yoghurt met muesli
Wil je graag een lekkere plantaardige yoghurt met muesli? Het ultieme voorbeeld van lunch dat je direct moet eten nadat je het hebt klaargemaakt. De muesli die in de vegan yoghurt zit wordt anders helemaal zacht en dat is toch wel het laatste wat je wilt. Heb je een lunchpot? Dan kun je dit alsnog gemakkelijk meenemen. Er zit namelijk een extra vak bovenop, waarin je de muesli kunt stoppen. Op deze manier kun jij de muesli in bijvoorbeeld de Alpro doen op het moment dat je het van plan bent om te gaan eten. Vervolgens heb je een heerlijke verse plantaardige yoghurt met muesli.

2. Pastasalade

Een andere vegan lunch die je eenvoudig van tevoren kunt bereiden: de pastasalade. Voordeel is ook dat je dit eenvoudig voor meerdere dagen kunt maken. Kook de pasta gaar, giet het geheel af, roer er olijfolie doorheen en laat het afkoelen in de koelkast. Snijdt nu groente als paprika, selderij of een rood uitje fijn. Roer dit door de koude pasta met een flinke klodder vegan mayonaise en je bent klaar. Oh en voeg voor dat je de lunch inpakt nog wat peper en zout toe voor extra smaak!

3. Wees creatief with wraps

Wraps zijn ook ideaal voor een vegan lunch to go! Eenvoudig te beleggen en ze blijven heerlijk vers. Je kunt de wraps bijvoorbeeld vullen met (zelfgemaakte) hummus of veganistische paté. Ook vegan mayo en sla is altijd lekker. Het is maar net wat je lekker vindt. Binnen een paar minuten bereidt en een heerlijke vullende lunch!

4.  Soep

Als er iets lekker is als lunch in de winter is het soep. Veel soepen zijn veganistisch of eenvoudig te ‘veganizen’. Heerlijk warm én boordevol vitaminen en minderalen. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke tomatensoep, een champignonsoep of een winterse pompoensoep. Wedden dat al je collega’s jaloers worden?

Zo, dit waren onze 4 tips voor een vegan lunch ‘to go’. Wat eet jij altijd als je onderweg bent? Laat het ons weten in de reacties hieronder!