duurzaam-tuinmeubilair-thedailygreen

4 tips voor duurzaam tuinmeubilair

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp in de hedendaagse samenleving. Bij steeds meer mensen dringt het door dat we niet langer zo door kunnen gaan. Er moet mondiaal iets gebeuren om onze aarde nog te kunnen redden. Op die manier kunnen de generaties na ons ook nog genieten van deze prachtige planeet. Een betere wereld begint bij jezelf. Als we allemaal ons steentje bijdragen, dan valt de aarde nog te redden. Als iedereen een paar kleine dingetjes aanpast in zijn of haar dagelijks leven, kan dat al een enorm verschil betekenen. Dan moet je denken aan het scheiden van afval, het licht uitdoen als je een kamer verlaat en het aanschaffen van uitsluitend duurzame producten. Het voordeel van duurzame producten is dat ze niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook beter zijn voor de portemonnee. Aangezien duurzame producten langer meegaan, hoeven ze minder vaak vervangen te worden. Zeker aangezien tuinmeubilair vaak niet van het meest stevige materiaal is gemaakt, kan het handig zijn om duurzaam tuinmeubilair aan te schaffen. 

Tweedehands

Als je op zoek bent naar een nieuwe tuinset, kan het zeker geen kwaad om eens een kijkje te nemen op Marktplaats of bij de kringloopwinkel. Daar kun je vaak namelijk nog een hartstikke leuke tweedehands loungeset voor in de tuin vinden. Bijkomende voordelen zijn dat ze vaak een stuk goedkoper zijn en dat je voorkomt dat de loungeset wordt weggegooid. Ook als je uit bent gekeken op je eigen tuinset, is het zonde om die weg te gooien. Door je tuinset op Marktplaats te zetten maak je nog iemand anders blij en draag je bovendien iets bij aan het milieu.

Onderhoud

Natuurlijk heb je het liefst dat je tuinmeubilair zo lang mogelijk meegaat. Als je bijvoorbeeld een houten loungeset hebt, is het belangrijk om regelmatig te controleren wat de staat van het hout is. Als je er op tijd bent, kun je rotte plekken in het hout nog herstellen. Op die manier gaat je loungeset veel langer mee. Geen tweedehands exemplaar kunnen vinden? Neem dan eens een kijkje bij de duurzame Loungesets bij Dutchgarden.nl.

Winter

Niet alle materialen zijn bestand tegen het koude winterweer in Nederland. Daarom kan het handig zijn om je tuinset in de winter in de schuur of in de garage te zetten of in ieder geval te beschermen met een speciale beschermhoes. In de winter maak je er immers toch geen gebruik van. Hierdoor zorg je ervoor dat de tuinset minder snel schade oploopt en dus langer mee gaat. 

Duurzame materialen

Duurzame materialen zijn materialen die lang mee kunnen en/of op een milieuvriendelijke manier te verkrijgen zijn. Dan moet je denken aan materialen als: hout, metaal, kunststof, bamboe en rotan. Als je dus een duurzame tuinset wil, kan het handig zijn om te kiezen van een van deze materialen.