vegan-bbq-snacks-thedailygreen

3x overheerlijke vegan snacks voor op de BBQ!

We zitten pas in april, maar we mogen in Nederland al genieten van heerlijk weer.  De zon schijnt, de temperaturen zijn comfortabel en we kunnen de tuin weer in. Wel zitten we zoveel mogelijk thuis omdat we kampen met een pandemie. Lekker op het terras zitten of naar een vegan restaurant gaan zit er ook niet in. De hoogste tijd om te barbecueën. En ja, dat kan ook prima zonder vlees! Haal je Green Egg uit de schuur en gooi onderstaande 3 vegan snacks op de BBQ! 

1 Creatieve groentespiesjes

Spiesjes horen natuurlijk op de BBQ: makkelijk én overheerlijk! Bij spiesjes denken de meeste waarschijnlijk aan kip of ander vlees, maar voor een lekker spiesje heb je helemaal geen vlees nodig. Groentespiesjes zijn ook hartstikke lekker, een stuk duurzamer én een stuk gezonder. 

Je kunt zelf kiezen wat voor groente je gebruikt. Snij de groente in gelijke stukken, mix de groente in een kom met wat olijfolie en kruiden (rozemarijn is een echte aanrader). Vervolgens doe je de stukken op de spiesjes en ze zijn klaar om op de BBQ te gaan. Laat de spiesjes ongeveer een kwartiertje grillen op de BBQ (draai ze geregeld om). Welke groentes zijn lekker op een groentespies?

  • Rode ui
  • Courgette
  • Champignon
  • Paprika
  • Mango of Ananas
  • Cherrytomaatjes
  • Komkommer

2 Gemarineerde maiskolven

Een andere snack die beslist niet mag ontbreken wanneer je een vegan BBQ organiseert: mais! Makkelijk om te grillen en overheerlijk van de BBQ. Je kunt de mais marineren, of gewoon op de BBQ gooien as is. Als marinade kun je bijvoorbeeld denken aan een mengsel van olijfolie met chilivlokken en paprikapoeder, of bijvoorbeeld een mengsel van suiker en kokosolie. Het is maar net waar je van houdt, maar mais op de BBQ is altijd een succes!

3 Bloemkool op de BBQ

Als laatste overheerlijke vegan snack voor op de BBQ: bloemkool. En dan niet in roosjes, maar een hele bloemkool. Verwijder de bladeren van de bloemkool, wrijf de bloemkool in met olijfolie en masseer de bloemkool met de volgende kruiden: gerookt paprikapoeder, venkelzaadjes, komijnpoeder en zout. Stop de bloemkool nu in een pan en doe de deksel erop. Laat 45 minuten garen op de BBQ en smullen maar!

Nog geen BBQ?

Heb je nog geen BBQ in huis? In deze tijden wil je natuurlijk niet te veel naar winkels gaan. Gelukkig kun je tegenwoordig ook online kwalitatieve BBQ’s kopen. Een duurzame BBQ koop je bijvoorbeeld bij webshops als Kamado Express

Wat gooi jij het liefst op de BBQ? Welke recepten vind je het lekkerst? Laat het ons weten in de reacties hieronder!